Sortida Al Baricentro C2 Polítiques De Marketing

Páginas: 6 (1282 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2012
1.- Defineix què és un centre comercial.
Consisteixen en uns equipaments, en els quals s’alberguen una quantitat de establiments de diferents sectors, i en els quals hi ha uns establiments de grans dimensions que actuen com a locomotores del centre. Els centres comercials neixen per intentar satisfer les necessitats de compra.


2.- Aporta dades referents a:


a/ Indica l’any de creaciódel centre comercial i els canvis més significatius.

Baricentro va ser el primer centre comercial que es va fer al estat espanyol. Es va inaugurar l’any 1980, amb el nom de CONTINENTE. Hi havia un hipermercat, un centre de bricolatge, una gran botiga de roba i un cinema amb 12 sales. En aquelles èpoques no se sabia molt bé què era un centre comercial. Les persones interessades en incorporar-se aaquest centre comercial van visitar França, que era el país pioner d’Europea en centres comercials. Era un solar desallotjat i ara és un gran centre, envoltat de carreteres i molt ben comunicat.
El Baricentro inicialment era més petit i en forma de creu. L’any 1992 es va inaugurar una ampliació, que consistia en un edifici de forma de rotonda més modern.


b/ Número de locals i activitats aquè es dediquen.

Hi ha 150 locals. Hi ha comerços de moda, complements, imatge personal, regals i joguines, electrodomèstics, mobles i llar, restauració, oci i cultura, serveis, alimentació i hipermercat.


c/ Locals “locomotora”. Per què li diem locomotores?

Es diuen així per la seva capacitat d’amplitud d’oferta i preus. Són grans comerços. En el cas del Baricentro, són el Carrefour,AKI, C&A i cinemes Yelmo Cineplex. Aquests grans establiments atreuen als clients cap al centre comercial, i de pas, així també visiten els altres establiments. Aquests tipus de centre comercial provoquen compres impulsives, ja que els clients al veure tantes coses, compren més del que tenien previst.


d/ “Superfície Bruta Alquilable” (SBA).

La SBA del centre comercial és 62.430 m2. El totalde la construcció són 85.000 m2 (locals comercials més passadissos i zones comuns).


e/ Despeses de funcionament comunes més importants.

Són les despeses en publicitat, personal, servei de neteja, assegurances, tasses, equips de manteniment, transport... Tot això són uns 6 €/m2 de cost. És uns dels més econòmics de l’estat de cost en m2.


f/ Nivells de vendes i imports dels lloguers deles botigues (si és possible).

El preu mitjà és de 6 €/m2. És el que val un m2 d’un local en el Baricentro, que és el més barat de tot l’estat espanyol.
D’aquest import volen treure una rendibilitat anual entre el 4% i el 5%. Abans s’obtenia una rendibilitat entre el 12% i el 15%, però ara per la crisi no s’aconsegueix.
6 €/m2/mes x 12 mesos x SBA (62.430 m2) x 15% = 674.244 € anual. Aquestarendibilitat s’aconseguia abans de la crisis.
Actualment: 6 €/m2/mes x 12 mesos x SBA (62.430 m2) x 4% = 179.798,4 € anual.
6 €/m2 x 100 m2 x 115% = 690 € es pagava per un local de lloguer abans. Ara, amb un 4% de rendibilitat actual, es paga 624 € per 100 m2 aproximadament.


3.- Altres aspectes publicitaris més significatius.

Fan publicitat amb el nom del centre comercial. Posen els seusanuncis en botigues, panells en els autobusos i al centre comercial, a la ràdio, televisió i premsa local. És una publicitat genèrica, va dirigida a la zona de Barberà i els seus voltants. No inverteixen diners en publicitat fora de la població de Barberà, Ripollet i Cerdanyola, perquè no són clients potencials i és una gran despesa que no pot assumir el centre comercial.
Fan campanyespublicitàries a la tardor (tornada al col·legi), primavera i al Nadal.
Fan activitats per a les famílies, com activitats per a nens, servei de llar d’infants, jocs, degustacions, etc.


4.- Altres aspectes de la visita a Baricentro: projectes, afectació crisi...

Abans de la crisis, la publicitat ressaltava més la qualitat del servei o les novetats, i ara el que ressalta és el preu.
S’han reduït...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Examen Politiques De Marketing
  • Iphone (polítiques marketing)
  • Baricentro
  • C2 DEFINICION DE MARKETING
  • Baricentro
  • Baricentro
  • Baricentro
  • Baricentro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS