"Spot" De Carles Albeloa

Páginas: 6 (1286 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
Spot
Carles Alberola
Roberto García

Fitxa tècnica:
Nom dels autors: Carles Alberola i Roberto García.
Nom del llibre: Spot
Gènere: Teatre
Editorial: Bromera, 3ª edició
Nombre de pagines: 119
Nombre de capítols: 16, més una introducció.
Parts: El llibre no presenta parts definides, ja que son seqüències curtes on es narren histories en situacions puntuals.
Any de publicació:2002
Tema: La influencia de la publicitat sobre la societat.

Resum:
El llibre es una seqüència de breus histories on s’exposen diversos temes. El principal tema es la mesura en la que la publicitat que ens aixafa diàriament pot afectar-nos. El podem torbar repetides vegades al llarg de tota l’obra. Son eslògans o frases característiques de certs anuncis publicitaris, que en l’obras’utilitzen com si foren frases quotidianes, on els actors els utilitzen constantment. L’utilitza de manera irònica i humorística, i els utilitza en qualsevol situació. A més a més, el llibre mostra també temes com l’amor, que podem torbar en el capítol 4: “El oro refleja en ti mis sentimientos”, la convivència amb la família, com al capítol 12: “Un poco de pasta basta”, la mort, com al capitol 6: “Lasmuñecas de famosa nunca llegarán al portal” o relacions de parella com al capítol 2: “Ni gota ni gota”. Tots els temes son tractats amb ironia i humor, i sempre entrellaça amb eslògans publicitaris, com hem dit abans.

Personatges
Els personatges del llibre son personatges completament anònims i la majoria no te nom. No apareixen més d’una vegada, a excepció de uns actors que noformen part de cap historia, que també son anònims –a la novel·la es criden pel nom d’actor/actriu 1 o 2- i principalment introdueixen noves histories.

Estudi de l’obra i de l’autor
Els autors del l’obra son Carles Alberola i Roberto García. Carles Alberola va nàixer a Alzira, a 1964, i es un autor que ha escrit gran quantitat de comèdies. Des de els seus inicis dos característiquespròpies seues, com l’ús d’una ironia acida, crítica i sarcàstica, sempre en el context de la comèdia, i l’ús de la poesia. Però per damunt de tot, fa teatre personal, per a un mateix, tret que trobarem al llarg de tota la seua obra. L’obra de Carles Alberola es molt completa, tant que va guanyar el Premi de les Arts Escèniques al millor text i Premi al millor actor per part de la critica de Barcelonaamb l’obra Currículum, la qual va escriure a una companyia teatral valenciana cridada Albena Teatre. Amb aquest grup de teatre independent valencià, ve escriure varies obres teatrals, i es on va adquirir la majoria de coneixement escènic, gracies amb el grup que Alberola va treballar.
Altre tret característic de Carles Alberola es que generalment treballa amb algú més, amb la fi de donar-liuna personalitat més marcada al treball. Una de les persones amb les que va treballar va ser Rodrigo García, com a Besos, o Spot.
Roberto García va nàixer a Valencia, a 1968. Ha sigut actor, dramaturg i director d’escena, i fins i tot ha arribat a ser el propietari de una companyia teatral. El seu teatre es caracteritza per que tot el que apareix ho fa harmoniosament, i podem trobarreminiscències del cinema negre fins al teatre de l’absurd. Roberto García ha sigut nominat 4 vegades als Premis de Teatre de la Generalitat Valenciana, de les quals 3 foren per millor director, millor espectacle i millor actor. Va començar a treballar amb Carles Alberola a l’any 1998, a Valencia, amb l’obra Joan el Cendós. Roberto García fa teatre desvergonyit, i empra un llenguatge sintètic i treballat.La primera vegada que treballaren junts, ja estaven acostumats a treballar amb altra gent, però va resultar que varen formar una parella extraordinària a l’hora de crear teatre i compartir idees. Ells dos junts, han aconseguit el premi de les Arts Escèniques al millor espectacle teatral a l’any 2000, el Premi dels Escriptors Valencians al millor llibre de teatre, i el Premi Max al millor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SPOT
  • SPOT
  • spot
  • spot
  • spot de radio
  • Analisis Spot
  • Spot publicitario
  • Spot Martini

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS