Suiciderea

Páginas: 17 (4104 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2011
TITLUL TEMEI:” TENTATIVA DE SUICID LA ADOLESCENTA”

CUVINTE CHEIE: adolescenta,depresie,suicid,consiliere.

Adolescence is certainly a difficult time, and parents, schools and society in general do not seem to understand.
For this reason and indifference that is treated during the crisis of a human life, suicide gradually steal our lives that is just the way inceputde.
Currently, suicideattempts have unfortunately become more frequent and tragic end.
Our duty is to try to avoid and to pay more attention to young teenagers.




Tentativa de suicid la adolescenta

Ce este adolescenta?

Adolesceța este cu siguranta o perioada dificila, iar parintii, școlile si societatea in general nu par sa o ințeleaga. Acest lucru desigur ca nu poate aveanici un rezultat pozitiv, iar reactiile fata de adolescenti sunt in mare masura nepotrivite si pe o pista gresita.
Intre aproximativ 11 si 19 ani, oamenii trec printr-o perioada foarte ciudata. Adolescentii sunt cunoscuti pentru toanele lor, pentru nesiguranta, angoase, impulsivitate, pentru faptul ca sunt usor impresionabili, nesabuiti si rebeli.
Psihologii sunt de multa vreme intrigati deexistenta acestei perioade in viata umana, cu atat mai mult cu cat nici o alta specie nu trece prin asa ceva, dezvoltandu-se rapid de la copilarie la stadiul adult. Acest lucru a fost adevarat inclusiv pentru stramosii nostri - adolescentul este deci un fenomen specific uman.
Mai demult, oamenii de stinta credeau ca structura interna a creierului este fixata la sfarsitul copilariei, iar comportamenteleadolescentilor erau atribuite hormonilor si lipsei de experienta. Cu toate acestea, a fost descoperit relativ recent ca in creierul adolescentilor au loc schimbari semnificative. Aceste schimbari ne ajuta sa intelegem de ce se comporta adolescentii asa cum o fac.
Ce se intampla in creierele adolescentilor?
In conformitate cu multe studii recente, creierele adolescentilor sunt intr-adevar unice.Cu toate ca multe regiuni ale creierului se maturizeaza in timpul copilariei, altele se maturizeaza mai tarziu.
Printre acestea sunt cortexul frontal si lobii parietali, responsabili pentru actiunile de planificare si auto-control. Acesta este motivul pentru care adolescentii adeseori nu reusesc sa prevada consecintele actiunilor lor si de ce adolescentii actioneaza impulsiv si sunt dispusisa-si asume mai multe riscuri.
O echipa de psihologi din California au descoperit ca viteza cu care tinerii reusesc sa recunoasca expresiile pe fetele oamenilor scade brusc la varsta de 11-12 ani si dureaza ani de zile pana cand sa revina la normal. Acest lucru este cauzat de faptul ca activitatea cerebrala intensa din creierul adolescent face mai dificila prelucrarea informatiilor elementare,facandu-i pe adolescenti inadaptati social si emotional. In timpul adolescentei, interactiunile sociale incep sa aiba un impact mare asupra comportamentului.
"Pare ca adolescentii sunt singurul grup a carui sanatate devine tot mai proasta", spune Russell Viner de la spitalul Great Ormond din London. "Noile medicamente ii protejeaza pe batrani de boli si vaccinele au adus imbunatatiri spectaculoasein cazul copiilor. Insa in cazul adolescentilor exista probleme de sanatate care au cauze sociale si care constau intr-un numar ingrijorator de mare de rate ale accidentelor, sinuciderilor, abuzul de droguri, sarcini nedorite si boli cu transmisie sexuala."
Adolescenţa – repere cronologice
Adolescenţa este perioada de trecere de la copilărie la stadiul de adult integrat social. Între cercetătorinu există un consens privind subetapele adolescenţei şi nu pot fi fixate nişte limite cronologice precise pentru începutul şi sfârşitul acestei etape. Unii psihologi (după Cole, 2006, p. 686) vorbesc despre trei subetape:
- adolescenţa timpurie (11 – 14 ani) în care au loc numeroase modificări fizice; această perioadă este numită şi pubertate;
- adolescenţa mijlocie (14 – 18 ani);
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS