Surrealismo

Páginas: 2 (343 palabras) Publicado: 23 de abril de 2013
El surrealisme és un moviment artístic i literari sorgit a França el segle XX a partir el dadaisme. Aquest moviment pretén expressar per mitjan de imatges simbòliques aspectes del món, en concretdel psíquic. André Breton va ser el precursor i gran pensador del moviment i el va descriure de la següent manera “Automatisme psíquic que es proposa donar expressió, ja siga verbalment, per escrit ode qualsevol altra forma, al funcionament real del pensament. Dictat aquest en absència de tot govern exercit per la raó, lliure de tota preocupació estètica i moral.” Aquesta tendència ja la havíemvist abans del segle XX en alguna ocasió com pot ser alguna obra de Goya per exemple però no es fins el 1920 quant es transforma en tot un moviment. El camp del surrealisme és la representació delmón dels desitjos, els somnis i en general la faceta més irracional dels humans. Els seus principals representants en pintura han sigut Max Ernst, Giorgio de Chirico y Salvador Dalí. En altes campsaltres com Franz Kafla (escriptor).
Per realitzar les seues obres els artistes agafaren tècniques de fotografia i cinematografia Dadaista i altes com la fabricació de objectes ajuntant altes trobatsal carrer , etc. Una nova tècnica creada per els surrealistes anomenada “cadàver exquisit” consistia en que cada artista devia dibuixar una part d’una mateixa obra sense veure que havia fetl’anterior, creant així entranyes formes i criatures. En la pintura trobem les mes variades tècniques i estils, automatisme, cubisme, raspat, observació, etc.
El moment de màxim esplendor d’aquest movimentel trobem a París al 1938 en l’exposició Internacional de surrealisme participant entre altes Arp, Dalí, Ernst. Oferint una mostra d’aquest art sobretot en el referent a objectes fabricants. Aquesttemps d’esplendor dura poc ja que amb el començament de la segona guerra mundial els artistes surrealistes es dispersaren eixint alguns de París i alguns anant a Estats Units on sembraren el camp...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El surrealismo
  • El Surrealismo
  • surrealismo
  • surrealismo
  • Surrealismo
  • Surrealismo
  • el surrealismo
  • El surrealismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS