Suspensions

Páginas: 4 (838 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2011
LA SUSPENSIÓ:
És un sistema que utilitzen els automòbils per fer més còmoda la marxa del cotxe als passatgers i tenir una major estabilitat, i també és el conjunt de mecanismes que fan de nexeentre la carrosseria i els elements mecànics.

ELEMENTS DE LA SUSPENSIÓ:
• Ballesta: És un conjunt de fulles d’acer, superposades, que formen un conjunt elàstic i de gran resistència al trencament.• Molls: Estan formats per un filament d’acer enrolat en forma d’espiral. Té la funció d’absorbir els cops que rep la roda.

• Barra de torsió: Gràcies als nous materials de la metal•lúrgia, haestat possible substituir les ballestes i els molls per aquestes barres. I el seu funcionament és el següent: Les oscil•lacions de les rodes provoca que una barra d’acer deformi i pugui tornar a laseva posició de repòs gràcies a l’elasticitat del material que utilitzen per a construir-la.

• Amortidors: Els amortidors, són la part més important dels sistemes de suspensió, i les sevesfuncions són:
- Reducció de forces causades per irregularitats del terreny.
- Control de l’adreça del vehicle.
- Manteniment de l’adherència dels pneumàtics a la carretera.
- Manteniment d’una correctaalineació de les rodes.
- Suport de la càrrega del vehicle.
- Manteniment de l’altura òptima del vehicle.

TIPOS DE AMORTIDORS:
En el passat els amortidors que s’utilitzaven eren els de fricció.I consten de dos braços subjectats un al bastidor i l’altre al eix de la roda corresponent. La resistència s’ajusta apretant o afluixant un cargol. Com era de esperar aquests amortidors no duravengaire i el seu funcionament deixava molt a desitjar. Per aquesta raó ja no s’utilitzen.

Actualment s’utilitzen els amortidors hidràulics, que consten d’un pistó que treballa dintre d’un cilindre enel qual hi ha oli, i al produir-se les oscil•lacions, el pistó exerceix pressió sobre l’oli i aquet oposa resistència, d’aquesta manera poden controlar les oscil•lacions.
Dintre del hidràulics...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Brownian dynamics simulations of laponite colloid suspensions

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS