símbolos en el ritual ndembu

Páginas: 4 (788 palabras) Publicado: 24 de abril de 2013
El primer capítol del text de Turner es basa en la importància que es dóna al ritual en els poblats Ndembu de Zambia.
Abans d’entrar en matèria l’autor defineix el concepte ritual com aquellaconducta formal prescrita -en ocasions no dominada per la rutina tecnològica, i relacionada amb la creença en essers o forces místiques- en la qual el símbol és la unitat més petita que conserva lespropietats específiques de la conducta ritual; la unitat última d’estructura específica en un context ritual. ( Turner, (1980[1967]), pp.21)
Segueix explicant que l’estructura bàsica dels símbols ritualses pot dividir en tres: la forma externa, les interpretacions per part dels religiosos i els fidels i els contextos significatius elaborats majoritàriament per antropòlegs.
Continua aclarint que nohauríem de confondre el concepte de signe amb el de símbol, car la primera és una expressió anàloga o abreviada d’una cosa coneguda, mentre que el segon terme es refereix a la millor expressiópossible d’un fet relativament desconegut, però que malgrat això es reconeix o es postula com a existent.
Després d’aclarir els conceptes més importants ,Turner enumera una seguit de preguntes ètiques imorals basades en la feina de l’antropòleg a l’hora de interpretar i entendre un ritual i tots els errors i confusions que es poden cometre.
Primer de tot explica que el ritual- i el simbolismeimplícit en aquest- és interpretat per a cada persona (que el viu) d’una forma diferent, però l’antropòleg no té prejudicis particulars, i per aquest mateix motiu pot observar i analitzar el ritual en unsentit total i objectiu, a diferència de qualsevol altre membre que formi part i participi del ritual.
Continua definint les tres propietats dels símbols rituals. La primera, la condensació, és a dir,moltes coses i accions representades en una sola formació; la segona, la unificació de significata dispersos però amb relació; i la tercera, la polarització de sentit , amb un pol sensorial (...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La selva de los Símbolos. El Árbol de leche. Símbolos en el Ritual Ndembu
  • Turner Símbolos ritual Ndembu
  • Simbolismo Y Ritual
  • Simbolismo Y Ritual Dan Sperber
  • Relación de Teocracia, Ritual, Imaginario y Símbolos
  • Las fronteras de la memoria. la masacre de las fosas ardeatinas. historia, mito, rituales y símbolos
  • Ritualismo
  • Ritual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS