Sócrates Y La Autoconfianza

Páginas: 2 (360 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
Sòcrates i l'autoconfiança

Sòcrates deia que gràcies a la filosofía podíem pensar lògicament sobre les nostres vides, ens pot ajudar a ser més segurs i més independents, menys conformistes, imenys vulnerables a les opinions dels altres. En conclusió, que la filosofía ens pot alliberar.

Una de les seves idees, és que hem de tenir confiança en les nostres pròpies idees i que no ens hem dedeixar influir per altres opinions. La semblança que hi ha entre les ovelles i els humans és que nosaltres solem seguir a la massa, el rebany, en aquest cas, i ens fa por separar-nos d'ell. Seguim al'altre gent perquè pensem que ells i saben el que están fent.

El que feia Sòcrates per no deixar-se impressionar per la gent important era fer-lis preguntes fundamentals volent saber perquè ellsvivien de la manera que vivien, amb aquestes preguntes va descubrir grans errades com ara que la gent rica no sabía perquè ells tenien diners i els altres no, o que els generals tampoc sabien com eraque ells podien lluitar d'una manera determinada.

Si hem paressin al carrer per preguntar-me que és la justicia, segurament respondria el que ha respòs la dona del documental, “garantir que cadascútingui el que és degut”. La meva reacció seria de sorpresa ja que no m'haguès imaginat mai que algú hem preguntés aquest tipus de qüestió.

Sòcrates defensava l’igualitarisme en el sentit que liagradava demostrar que qualsevol persona era capaç d'arribar a opinions ben analitzades, capaços d'autoanalitzar-nos.

El test que proposa Sòcrates per analitzar la consistència de les nostres idees,consisteix en 5 parts que a través de les quals, una persona pot formular una bona idea i només s'han de seguir per aconseguir-ho.
Agafar un concepte considerat vertader per la majoria.Buscar alguna excepció.
Si s'ha trobat alguna excepció vol dir que el concepte deu ser fals o imprecís.
Pensar una nova definició que contingui la imprecisió.
Continuar repetint el procès...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Autoconfianza
  • Autoconfianza
  • La Autoconfianza
  • Autoconfianza
  • Autoconfianza
  • Autoconfianza
  • resumen de autoconfianza
  • El desarrollo de la autoconfianza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS