Ta tia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (398 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 6 de septiembre de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
PORTADA
Nosaltres parlarem sobre la Basílica de Saint-Serni i també us farem una breu explicació sobre la història de Toulouse.

OBJECTIUS
El que hem volgut fer en aquest treball ha estatconèixer un dels monuments més importants de Toulouse i la seva història. També hem intentat reconèixer els personatges que hi ha esculpits i saber llegir els missatges que transmet aquesta basílica perentendre la religiositat de l’època dels pelegrinatges.

ESTRUCTURA
El treball està estructurat en quatre parts:
-La primera consta d’una breu explicació de la història tant de la basílica com de laciutat.
-La segona tracta dels elements artístics de l’exterior (escultòrics i arquitectònics) que conformen l’edifici, així com la seva simbologia.
-La tercera em parlat de la planta i l’alçat del’interior.
-Per finalitzar em parlat de la decoració interior de la basílica de Sant Serni.

HISTÒRIA DE TOULOUSE


La ciutat de Toulouse va néixer fa més de 2000 anys. Saturni va ser el primerbisbe d’aquesta ciutat i va fundar una comunitat cristiana. Al segle XIII, va començar a desenvolupar-se el Catarisme al sud de França i l’heretgia dels càtars va difondre la separació del bé i del mal, irefusaven l’autoritat de l’Esglèsia catòlica. Molt aviat el Papa i el rei van declarar la guerra contra el comte Raimon VI que s’oposava a l’expansió del Catarisme. Finalment els catòlics vanreconquerir la ciutat construint esglésies i una universitat. Al 1444, es va crear el primer parlament. La Revolució Francesa va tenir un efecte important en la història de Toulouse. El segle XX va estarmarcat per un augment important de la població degut a la immigració i per la industria aeronàutica.


Actualment Toulouse és una ciutat típicament europea, sent la quarta ciutat de França però encaraen desavantatge per la seva llunyania de París i d’altres ciutats europees importants.


EL PELEGRINATGE


Un pelegrinatge és un viatge a un lloc considerat sagrat per la religió per tal...
tracking img