Taller Redacció

Páginas: 3 (527 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
Dones i feina
Isabel-Clara Simó

De vegades unes quantes dades, observades i computades, entren en contradic-ció amb les nostres percepcions, sovint tenyides de prejudicis o d'hàbits mentals queens fa mandra canviar. Per exemple, creiem de debò que les dones llegeixen més que els homes, o creiem de debò que els joves (tots ells) són frívols. Doncs bé, l'Instituto de la Mujer ha portat aterme aquests dies un estudi que aporta dades lluminoses sobre les relacions home-dona. Diu que la majoria de les dones menors de 30 anys tenen clar que un home que no vol compartir les tasquesdomèstiques no val la pena; i alhora la majoria d'homes d'aquesta edat té clar que les ha de compartir, aquestes tasques. Això és un avenç sensacional que tindrà repercussions molt positives en un futurimmediat.

Ara bé, la dada que més m'ha cridat l'atenció és que el 70% de les dones menors de 30 anys i amb una professió prefereixen viure sense parella fins a consolidar la seva feina. És una actitud quesolien tenir els homes, amb un afegitó espaterrant: que així els homes "tenen temps de viure", cosa que equival a considerar el matrimoni com un dogal insuportable per als homes: per què s'hi casen,doncs? Qui els obliga a fer-ho? A més, l'estudi revela que la majoria d'aquest col•lectiu de dones pensa que es pot compaginar família i feina, tant si ets home com si ets dona, i que la societat éspoc comprensiva amb el nou perfil de les dones.

De vegades tens la sensació que no avancem, i d'altres t'adones que és només la teva predisposició a ignorar els canvis. Tampoc és cert, però, que lesdones ja són iguals en drets als seus companys homes, perquè també es dóna la predisposició a veure només els canvis.
Avui, 6.6.2006



1. El text de Simó està modalitzat. Digues per què idesprés transforma’l. Destria’n les da¬des referencials, aïlla-les, i redacta una notícia breu de la manera més neutra i asèptica possible. Posa-hi un títol informatiu.

El text està modalitzat perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Taller De Lectura Y Redacci N
  • Taller De Lectura Y Redacci N
  • Taller de Lectura y Redacci n II
  • Taller De Lectura Y Redacci N 2
  • Proyecto de taller de lectura y redacci n
  • Taller de Lectura y Redacci n 1
  • TRABAJO FINAL TALLER DE REDACCI N
  • Taller De Lectura Y Redacci N II

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS