Tarea

Páginas: 4 (813 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2012
BIOMASSA

La biomassa és matèria orgànica conreada per a ser usada com a combustible per a la generació d'energia elèctrica principalment
El terme biomassa inclou tota matèria viva, o que tinguil'origen en la matèria viva. És una de les fonts d'energia més primitives. Actualment es pot considerar un combustible alternatiu al carbó, el petroli o el gas a causa del poc impacte ambiental ja quela combustió només desprèn CO2 i perque es renova a curt termini.
La biomassa té poc impatce ambiental ja que no es fa mal a l'atmosfera, al medi acuatic ni tan sols té un impacte terrestre, esmés, redueix l'acumulació de residus sòlids.

Com a biomassa podem fer servir:
Residus forestals o agrícoles: Branques procedents de la poda d'arbres o de restes de boscos cremats o talats.Conreus energètics: Plantacions de conreus de creixement ràpid, i destinats, entre altres usos, a la producció d'energia, com per exemple la soia. En aquest cas, durant la fase completa ( desenvolupamentdel conreu, collita, transport, etc. ) s'aconsegueix fins i tot una reducció global de CO2 atmosfèric.
Residus sólids urbans (RSU): Les escombraries que generem es poden fer servir per produirbiogàs i, a partir d'aquí, energia.

Avantatges
Resulta interessant quan es tracta de revaloritzar, és a dir donar una funció o valor, a un residu o producte secundari d'un altre procés industrialque de totes maneres hauríem de fer. No ho és mai quan hem de conrear especialment un producte, com per exemple canya de sucre, o oliveres per a haver de produir més oli d'oliva del compte per a poderobtenir les enormes quantitats de "residu", que esdevindria objectiu i per tant producte principal, per a fer combustible.

-3-
En canvi, quan es tracta de matèria resultant d'un procés dedescontaminació ambiental i es fa servir d'energia de suport, sense haver de ser forçosament la principal sinó una més, en un mix energètic més ampli i variat, resulta interessant. Als Països Catalans...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mi tarea Tu tarea
  • tarea tarea
  • Tarea Tarea
  • Tarea
  • Tarea
  • Tarea
  • Tarea
  • Tarea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS