Taylor

Páginas: 4 (806 palabras) Publicado: 28 de enero de 2013
LECTURA TEMA 1
-------------------------------------------------
Introducción a los métodos cualitativos de investigación, Barcelona: Paidos TAYLOR,S.J. i BOGDAN, R.(1992)
[Nombre del autor]Introducción a los métodos cualitativos de investigación, Barcelona: Paidos TAYLOR,S.J. i BOGDAN, R.(1992)
El present text ens ofereix una definició de la metodologia com a manera en que enfoquem elsproblemes i busquem les respostes. Pel que fa a les ciències socials, s'aplica a la manera de realitzar la investigació. Els nostres interessos ens fa escollir entre una metodologia i una altre.

Ensparla de dues perspectives teòriques: el positivisme i la fenomenològica.
* El positivisme busca els fets o les causes dels fenòmens socials amb independència dels estats subjectius de lespersones, és a dir, no tenen compte què senten aquestes persones. No consideren la perspectiva de ls persones estudiades.
* La perspectiva fenomenològica intenta entendre els fenòmens socials des de laperspectiva de l'actor (persona estudiada). Examina la manera en què experimenta el món. La realitat que els importa és allò que les persones perceben com a important.
La metodologia que utilitzacada perspectiva teòrica també és diferent ja que cerquen problemes i respostes diferents. La metodologia del positivisme es basa en qüestionaris, inventaris i estudis demogràfics. En canvi lafenomenològica utilitza una metodologia qualitativa, fent-se servei de la observació participant, l'entrevista en profunditat i altres que generen dades descriptives.
Aquesta perspectiva teòrica de lafenomenològica és amb la qual aquest text, es centra.
Ens parla de com ha evolucionat la seva metodologia qualitativa i quina importància ha anat adquirint al llarg del temps, com per exemple EL Suicide deDurkheim, estudi que va proporcionar un model de investigació a vàries generacions. Aquesta metodologia es va començar a estudiar a l'Escola de Chicago, qui va proporcionar estudis importants sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Taylor
  • el taylorismo
  • taylor
  • taylorismo
  • taylorismo
  • taylor
  • taylor
  • Taylor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS