Te doy mis ojos

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (654 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
TE DOY MIS OJOS

Te doy mis ojos és una pel·lícula espanyola dirigida per Icíar Bollaín sobre el tema de la violència contra la dona.
És la història d’un matrimoni en el que la dona es maltractadapel seu marit. Una nit, la Pilar marxa de casa seva amb el seu fill i va viure amb la seva germana. Intenta viure una nova vida, ser feliç i provar coses noves, però rep constantment cartes i regalsdel seu marit, l’Antonio. L’Antonio li promet que canviarà, que l’estimarà i no li farà mal.
Quan la Pilar torna a casa, no tot va com el seu marit li havia promès, ja que segueix sense controlar laseva ira i descarregant-la sobre ella.
Ella comença a treballar, però l’Antonio li diu que és una tonteria i pensa que vol treballar per relacionar-se amb altres homes.
Finalment, desprès de que latornès a pegar i a humiliar, la Pilar decideix denunciar-lo i marxar de casa per refer la seva vida lluny d’ell.

1. Rol social dels protagonistes

ANTONIO: És un home possessiu, quemaltracta a la seva dona.
Ell estima a la Pilar, però es pensa que pel fet de que ella estigui casat amb ell, ja té dret a manar-li i a pegar-li si no fa el que ell li diu.
Va a un psicòleg per intentarcontrolar la seva ira, però no ho aconsegueix ja que desprès de la teràpia, segueix maltractant a la seva dona.

PILAR: És una dona que té ganes de ser feliç i de viure la vida amb la seva família.Li agrada la història i té ganes de treballar.
Ella estima a l’Antonio, però a la vegada té por perquè sap que ell no pot controlar els seus impulsos i la seva ràbia, per això, al final marxa de casaperquè sap que mai podrà deixar de maltractar-la.

ANA: És la germana de la Pilar. És una dona molt liberal i independent, que desitja el millor per a la seva germana i que l’ajuda en tot el que poten tot moment.

MARE DE LA PILAR: És una senyora que es preocupa per les seves filles, però que té una imatge de la vida molt antiga, vol que les seves filles visquin amb els seus marits, que es...
tracking img