tema 7 historia de españa

Páginas: 3 (527 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015

CACIQUISME: El caciquisme va ser un fenòmen que es va donar en totes les regions d’Espanya, però va assolir més desenvolupament a Andalusia, Galícia i Castella. Es tractava fonamentalment decorrupció electoral i a la utlització de la influència i del poder econòmic de determinants individus sobre la societat.
TORNISME: Era considerat com l’alternana en el poder, és a dir, cada vegada licorrresponia a un partit formar un nou govern, i per a això es posava en marxa un mecanisme per a assegurar el triomf del partit en el govern.
CUNERO: La paraula cunero, en l'àmbit de les informacionselectorals, s'aplica als candidats o diputats que són presentats pels seus respectius partits en un districte electoral al que no pertanyen.
El terme cunero va començar a emprar-se durant el segle XIXper referir-se concretament als candidats estranys al districte i que estaven patrocinats pel Govern.
OLIGARQUIA: L'oligarquia és una forma de govern o d'organització social en què la majoria o totel poder polític recau de manera efectiva sobre un segment petit de la societat (sovint els més poderosos).
TUPINADA: Una tupinada (o topinada) és un frau consistent en adulterar el resultat d'uneseleccions democràtiques.
Les tupinades van ser freqüents durant l'alternança política que hi va haver en el poder a l’estat espanyol entre el Partit Liberal i el Partit Conservador durant alguns anysde la Restauració monárquica i es realitzaven a traves de composicio de meses electorals, compra de vots, violencia, manipulació de urnes en el qual, el rei encarregava la formació d’un nou govern alpartit al qual tocava governar.

BIPARTIDISME: Un sistema bipartidista és un sistema polític que afavoreix el desenvolupament de dos partits polítics o coalicions polítiques (sovint antagòniques enl'espectre polític) i que generen una exclusió o discriminació positiva de les minories polítiques.
ENCASELLAT: Amb el mecanisme de la tupinada, el rei encarregava la formació d'un nou govern al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 7
  • Introduccion Tema 7 Historia De España
  • Tema 15 De Historia De España
  • HISTORIA DE ESPAÑA Tema 5
  • Historia De España Tema 5
  • Tema base historia españa
  • Historia de españa tema 11.1
  • tema 6 y 7 historia de españa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS