Temps Moderns

Páginas: 8 (1767 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
TEMPS MODERNS
Fitxa tècnica
Títol original: Modern Times
Producció: United Artists, EEUU, 1936.
Guió, dirección, música i muntatge: Charles Chaplin
Ajudant de dirección: Carter de Haven
Fotografia: Roland Totherod i Ira Morgan
Direcció musical: Alfred Newman
Durada: 83 minuts
Intèrprets: Charles Chaplin (Rodamón), Paulette Goddard (la noia), Henry Bergman (l’amo del cafè), ChesterConklin (un mecànic), Stanley Sanford (obrer), Allan Garcia (director de la fàbrica), Hank Mann (lladre), Stanley Blyston (sheriff couler), Sam Stein (capatàs), Juana Sutton (dona del vestit amb botons), Myra McKinney (muller del pastor), Lloyd Ingraham (alcaid).

Introducció al film
El film fou rodat entre 1935 i 1936, quan els efectes de la depressió econòmica iniciada el 1929 eren en el momentàlgid i els EEUU coneixen amb virulència les pitjors seqüeles del capitalisme: crisi, tancament d’empreses, atur i misèria obrera. Rodada en uns moments en que el cinema sonor s’havia imposat totalment, Chaplin va voler remarcar amb la mudesa del personatge, la impotència de l’home davant la complexa maquinària social. La pel·lícula se situa a cavall entre el cinema mut i el sonor, ja que segueixtotes les directrius de l’estètica silent i la pantomima, però introdueix una banda musical, nombrosos efectes sonors i algunes paraules.

1- Realitza una sinopsi de la pel·lícula.
Chaplin és un home que treballa a una fàbrica, però és despedit ja que hi ha un període de industrialització. Al carrer es troba amb moltes manifestacions de gent a l’atur, i ell acaba pagant les conseqüències i facap a la presó repetides vegades. Quan surt a buscar feina coneix a una noia òrfena. Es fan amics i acaben enamorant-se. S’imaginen una vida junts i això motiva a Chaplin per trobar una feina. Ell torna a la presó per equívocament mentre que ella troba feina a un cafè com a ballarina. Quan surt Chaplin de la presó, ella li busca feina al mateix lloc. A pesar de que tot anava bé, se’n van de laciutat perquè els de serveis socials busquen la noia. Així que decideixen començar una nova vida des d’un altre lloc.

2- Analitzeu el significat de les següents escenes en el context de la crítica que fa Chaplin a la deshumanització del treball i al capitalisme:
a) Multitud d’obrers que entren a la fàbrica/ramat d’ovelles: Perquè la gent al estar a l’atur necessitaven feina desesperadament.b) L’amo vigila per mitjà de pantalles gegants i llegeix el diari, fa puzles... De tant en tant fa augmentar la velocitat del procés de treball. Simbolitza el poder de l’empresari.
c) Cadena productiva i conseqüències de voler espantar una mosca. En fer la seva feina no es poden despistar perquè es mouen contínuament en la cadena.
d) Prova de la màquina de menjar. Innovacions ennoves màquines per a un menor esforç per a l’ésser humà.
e) Obsessió per cargolar tot allò que troba. Al fer cadascú una part de l’objecte, i al fer-ho tantes vegades, es queda aquesta mania.
f) Absorció de l’obrer per la màquina. Poca seguretat.

3- Tornem a la màquina de menjar. Els seus fabricants l’anuncien dient: Suprimeixi el descans del dinar! Com valoreu aquesta frase depromoció? L’obrer que fa de conillet d’Índies , en Chaplin, està lligat de mans i peus per la màquina. Quin simbolisme té aquest fet? Finalment, davant del fracàs de l’invent, el director de la fàbrica rebutja l’enginy dient: No és pràctic. Què us sembla aquesta resposta?
La frase de promoció no sembla convincent, ja que sembla que digui que no te temps per dinar. La màquina pretén que el consumidorfaci el mínim esforç per a menjar, perquè així descansa . En quant a la resposta del director, és correcta, perquè la màquina a part de que fallava, no servia per a res, ja que no ens costa res menjar per nosaltres mateixos.
4- En aquest primer moment de la pel·lícula assistim a la imatge més famosa de Modern Times, Chaplin des de dins dels engranatges i mecanismes d’una gran màquina, al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SOCIALS Temps Moderns
  • Temps Moderns
  • Comentari de la pel·lícula "Temps Moderns"
  • Temps Era Temps
  • El Temps
  • FILOSOFIA MODERNSA
  • Tiemps moderns
  • el temps de les cireres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS