Teoria de la creencia divina(catalá)

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2012
CREENÇA DIVINA.

El creacionisme és una creença religiosa segons la qual l'univers i totes les coses han estat originats per un acte creador. El creacionisme va ser acceptat pràcticament fins afinals del segle XIX i fins i tot, en el dia d'avui, compta amb seguidors.

TEISTES I DEISTES.
▪ els teistes, els quals creuen en els llibres sagrats revelats i en la intervenció de Déu en lesqüestions humanes a través de profetes i missatgers.
▪ els deistes, els quals rebutgen la religió organitzada i argumenten que Déu és el creador del món però que no intervé de forma alguna en els quefersdel món.
A més de la diferenciació entre teistes i deistes es poden seguir altres criteris d'ordenació de les diverses creences relacionades amb el creacionisme, les quals responen a dos esquemesbàsics:

▪ El creacionisme de la Terra jove defensa la interpretació literal de la Bíblia i considera que la Terra no té, segons el Calendari d'Ussher-Lightfoot més de 6.000 anys d'existència. Entre elsadeptes dels creacionistes de la Terra jove existeixen tres grups: els que defensen que Déu va dirigir l'evolució durant un període curt, els que rebutgen totalment l'evolució dels éssers vius i elsque neguen l'evolució humana, però accepten l'evolució de la resta dels éssers vius.
▪ El creacionisme de la Terra vella admet l'edat real de la Terra. Aquest segon esquema es subdivideix en dosgrups: el d'aquells que creuen que Déu va crear l'univers una sola vegada i després el va abandonar i el d'aquells que creuen en una creació progressiva de l'univers. Entre aquests últims hi ha els quidefensen que Déu va crear les primeres espècies i després va dirigir la seva evolució i els que creuen que, un cop Déu va crear les primeres espècies, aquestes varen evolucionar per elles mateixes.Aquests són els grups principals de teories creacionistes les quals es ramifiquen, una vegada i una altra, atenent a una gran diversitat de criteris.

El disseny intel·ligent és, entre les teories...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Divinidades y creencias nordicas
  • Teoria de la creencia
  • Teoría del Conocimiento: Creencias, conocimientos
  • Teories de l'univers (català)
  • “Falsa Creencias” Teoria De La Mente.
  • Comentario De La Vida Del Divino Augusto, De Suetonio (En Catalán)
  • La creacion del ser humano segun la creencia divina
  • Resum teoria, els àtoms (català)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS