TEORIA DE L'UNIVERS INFLACCIONARI

Páginas: 2 (497 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2014
Teoria de l'Univers inflacionari
En la formulació original de la teoria del Big Bang quedaven diversos problemes sense resoldre. L'estat de la matèria en l'època de l'explosió era tal que no espodien aplicar les lleis físiques normals. El grau d'uniformitat observat en l'Univers també era difícil d'explicar perquè, d'acord amb aquesta teoria, l'Univers s'hauria expandit amb massa rapidesaper desenvolupar aquesta uniformitat.
Segons la teoria del Big Bang, l'expansió de l'univers perd velocitat, mentre que la teoria inflacionària l'accelera i indueix el distanciament, cada vegada mésràpid, d'uns objectes d'altres. Aquesta velocitat de separació arriba a ser superior a la velocitat de la llum, sense violar la teoria de la relativitat, que prohibeix que qualsevol cos es mogui mésràpid que la llum. El que passa és que l'espai al voltant dels objectes s'expandeix més ràpid que la llum, mentre els cossos es troben en repòs en relació amb ell.
A aquesta extraordinària velocitatd'expansió inicial se li atribueix la uniformitat de l'univers visible, les parts que el constituïen estaven tan a prop unes de les altres, que tenien una densitat i temperatura comuns.
Alan H Guthl'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) va suggerir el 1981 que l'UNIVERS CALENT, en un estadi intermedi, podria expandir exponencialment. La idea Guth postulava que aquest procés d'inflació esdesenvolupava mentre l'univers primordial es trobava en l'estat de superefredament inestable. Aquest estat superrefredat és comú en les transicions de fase; per exemple en condicions adequades l'aigua esmanté líquida per sota de zero graus. Per descomptat, l'aigua superefredada acaba congelant; aquest succés és va donar al final del període inflacionari.
El 1982 el cosmòleg rus Andrei Linde vaintroduir el que es va anomenar "nova hipòtesi de l'univers inflacionari". Linde es va donar compte que la inflació és una cosa que sorgeix de forma natural en moltes teories de partícules elementals,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEORIES DE L'UNIVERS
  • Teories sobre el final de l'univers
  • Evolució De Les Teories Del Coneixement De L’univers
  • Teories de l'univers (català)
  • Teoria de l'univers pulsant
  • Teorias de la creación de l'universo
  • L'univers
  • L'univers

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS