Teoria etica

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (267 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 25 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Kevin Lao
Teoria Ètica
* El que és bo i dolent, des del put de vista del cos, ho és també per a l’anima i al contrari. I aquests dos conceptes elsidentifiquem amb el plaer i amb el dolor.
* La satisfacció de les necessitats elementals del cos produeix benestar, plaer… Gracies a aixó es quan apareixla felicitat humana.
* No es tracta de buscar el plaer, aixo supondría un estat d’inquietud constant, es el que s’anomena: “Satisfaccio dels desigaquí i ara” El que s’ha de fer es la recerca del plaer en repós, aconseguir un sentiment de benestar i plenitud en absencia del desig i de la passió.
*Limitar els desitjos als “naturals i necessaris”. Hem de saber escollir per gaudir i “renunciar a molts plaers quan aquests ens originin mes dolor que plaer”.* Epicur defensa que la naturalesa es troba unida a la critica de la societat. Al viure a la ciutat es creen noves necesitats. La necessitat encadenaa l’esser huma, “rés no és suficient per a qui el suficient és poc”, i el converteix en un esser dependent dels altres. Al contrari que al savi, que esautarquic i no necesita ningú ni res.
* Aquesta autonomía individual no es pot exercir en la societat. L’amistat es necessaria per a l’existenciaindividual.
* El retorn a la vida sencilla converteix l’esser huma en amo de si mateix i li permet aconseguir el simple plaer de viure.
* Una vegadal’individu es amic de si mateix i aconsegueix ser feliç amb ells, es troba en condicions de practicar l’amistat, l’ideal de convivencia en el Jardi d’Epicur.
tracking img