Teresa pascual

Páginas: 3 (666 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2012
Edat de la lectura 

Flexo podria ser una lectura interessant per als nois i noies de 16 anys, ja que és un recull de les experiències quotidianes, de la influència que tenen en l'escriptora totesaquelles coses de cada dia i les sensacions que li arriben a transmetre i que ella voldria que li transmetessin escrites com si fos un dietari. 

Temes i estructura 

El llibre està format percinquanta-quatre poemes repartits desigualment entre nou apartats, encapçalats cadascun d'ells per un títol. El primer bloc de poemes, titulat "Sense projecte", parteix -com el títol indica- de laimprovisació; no hi ha un pla determinat, un projecte. Ens situa davant del fet de començar la recerca del punt de benestar i tranquil.litat que tota persona desitja a través de les coses senzilles com laveu, el present o la pluja. Bastaria la veu per seduir-te./ La veu feta de terra i escanyada, / ... / La veu tendra, la veu feta de núvols, / la veu feta del lli o de la rosada / que naix en acabar-sela nit freda. (p. 11) 

Però tota recerca comporta també una mirada cap al passat i els records es fan sempre presents per a bé o per a mal, de manera positiva o negativa, però hi són i no hi ha mésremei que aprofitar-los, o bé intentar oblidar-los. Els apartats que continuen: "A casa", "El sol a la cara", "Amarg i dolç com mar" vindrien a determinar aquests records, records que han estatcircumstàncies reals en la seva vida, i que són bàsicament els objectes i detalls intranscendents, que moltes vegades és fan difícils d'explicar en paraules: 
L'amor també fa acte de presència en aquestprojecte de canvi. És una relació amorosa i sensual de la qual, tot i semblar ja acabada, encara li'n queda alguna cosa: Quedava de tu el teu cos prim i fàcil / de recórrer, de pell estranya i blanca /com de xiquet o dona, sense arrugues, / en cap moment et vaig veure la cara. (p. 37) 

Però arriba el moment de recapitular i de veure que totes aquestes sensacions i emocions formen un univers...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pascual
  • pascual
  • Pascual
  • pascual
  • Pascual
  • pascual
  • teresa
  • teresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS