Tessa Calders

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 5 de abril de 2012
Tessa Calders, filla de l'escriptor Pere Calders, nascuda a Mèxic l’any 1951, ha escrit el pròleg de “Micromèxics”, llibre guardonat amb el XXII Premi de Narrativa "Vila de Puçol"(País Valencià), enl’actualitat és prefessora de llengua Hebra ala UB (Univerditat de Barcelona), forma part de la junta de la universitat ja que va entra per la llsita de ccoo. (anava en quarta posiució).

PereCalders (Barcelona, 1912 – 1994) escriptat en català. Considerat un dels millors escirptors de la literatura catalana. La predilecció per la imaginació i la fantasia despuntaven ja entre els seus delirisd'infància.
Llicenciat en Belles Arts, molt aviat va començar a col·laborar en revistes de la seva època, menjo Diari Mercantil, Rambla o L'esquella de la Torratxa, on va coincidir amb el seu amic ifutur cunyat, Tísner.
En l'any 1938 va ingressar en l'exèrcit republicà com tècnic cartogràfic. Amb 24 anys es va estrenar com escriptor amb els contes del primer arlequí i la novel·la talla “Laglòria del doctor Larén”. Quan va esclatar la guerra civil es va exiliar a Mèxic, un país estrany per a un català d'arrels fortes. L'adaptació va ser molt difícil, però sempre va agrair l'esperit generósdel país que li va acollir. Donis del seu exili, el treball de Calders, al costat de la d'altres intel·lectuals catalans, va ser clau per al desenvolupament de la consciència i la cultura catalanes.En 1962 la família Calders va regressar a Barcelona. Va ser el final del seu malson. En el terreny professional, el reconeixement massiu li va arribar amb la representació de l'obra Antaviana, basadaen contes seus, pel grup teatral Dagoll Dagom, en l'any 1978, i amb música de Jaume Sisa. Encara que la figura de Calders es relaciona amb el conte, l'autor també va fer incursions en la novel·la.Entre les seves obres es poden destacar Cròniques de la veritat oculta (1955), Demà, als tres de la matinada (1959), Ronda naval sota la boira (1966), Invasió subtil i altres contes (1978), Aquí...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tess
  • tess
  • Tess
  • Tess
  • tess
  • Tess
  • TESS
  • Pere Calders

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS