Text argumentatiu

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (324 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 16 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Un càstig mortal.
El dret a viure, és un dret que tots els humans hem de tenir però, que passa quan una persona treu, priva la vida dels demés i l’anul•la? Segueix tenint el dret deviure?
Quan un delicte comporta una gravetat d’aquestes dimensions, com l’anomenada en la pregunta anterior, s’ha d’actuar mitjançant la justícia. És precís aplicar un càstig queestigui igualat al crim que s’ha comés. Si s’ha produït un delicte d’assassinat, el càstig hauria de ser mortal per tal d’actuar de manera justa respecte a la víctima. La pena capitalcomporta una sanció convenient i, a més, evita la repetició del mateix acte o el intent d’aquest, amb el mateix grau de gravetat per part del propi criminal. Això aporta una millorarespecte al comportament moral i social de les persones, una disminució tan del nombre de crims comesos com dels criminals, i un augment de la confiança del poble respecte al país i el seurepresentant governamental.

El dret a la vida
Es ben cert que ningú té el dret d’ arravatar-li la vida a cap persona, i encara que algú hagi comés un delicte el qual implica morts,com bé he esmentat al principi, cap persona té dret a treure-li la vida a una altra, encara que aquest individu ho hagi fet.
Un home no pot decidir sobre la vida d’un altre, ja queaixò comporta una prohibició de la pròpia llibertat i el dret a viure. En l’actualitat som conscients, i cada cop més, de que la pena de mort és un judici injust, contradictori iprehistòric. S’aplica de manera venjativa contra el crim i el criminal, per obtenir uns determinats beneficis. La pena capital no ajuda a solucionar el problema, l’estat s’ha d’encarregarde millorar la conducta dels delinqüents mitjançant una educació, una sanció temporal o el tancament en un centre de la persona que pateix una malaltia mental de pensaments malvats.