text

Páginas: 3 (616 palabras) Publicado: 16 de septiembre de 2014
L'ethos, caràcter o personalitat moral va essent definit per mitjà de cadascun dels actes humans. L’apel•lació a “la vida en la seva totalitat” no sol veure això amb claredat. Amb cada novapossibilitat que ens apropiem, amb cada actualització d'un vici o una virtut, descrivim, corregim o subratllem trets del nostre caràcter. En cada acte hi ha dues dimensions el que té en si d'acte concret iaïllable, i la figura de felicitat que amb ell es defineix o es contribueix a definir. Evidentment, aquesta figura apropiada excedeix enormement l’acte concret. I,tanmateix, l'home veu amb més relleul'acte i se sent més responsable d'ell que d'aquella figura que es va modificant gradualment a través dels actes successius, o que canvia bruscament en un “instant”, que és “d'una vegada”, sempre. En elprimer cas, el passat es conserva i es reafirma sota forma habitudinal. El segon és el cas de la conversió, del qual ja hem parlat [“...la vida passa i fins i tot podem fer-la canviar de sentit”]. 1)Expliqueu breument –al voltant de 40-80 paraules- les idees principals del text i com hi apareixen relacionades.
L’ètica es el resultat d’actes, caràcters, vicis, virtuts; és a dir; es el que ensdefineix com a persona. La figura de la felicitat, contribueix a definir-no’s com a persona; pero juntament amb el que té en si un acte de concret i d’aïllable contribueixen les dos dimensions d’unacte, i els actes, son trets del nostre caràcter.

2) Expliqueu breument el significat, en el text, de les següents paraules o expressions –al voltant de 5-15 paraules en cada cas: virtut i moral.Virtut: es una hàbit o disposició estable de les facultats de l’alma gràcies al cual aquesta pot conseguir més fàcilment els fins propis i obrar bé.
Moral: imposició de certes conductes externes a lapersona, tenen l’objectiu de crear una conducta correcta a la persona abans de realitzar un acte, cosa que ens fa diferenciar dels interessos socials amb els personals. És l’hàbit d’obrar de manera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Texto
  • Textos
  • Texto
  • Textos
  • Texto
  • Textos
  • Textos
  • Texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS