Texto juegos florales

Páginas: 12 (2921 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
LA GRIP A























INDEX
1. Introducció
1.1 que son els virus
1.2 quina es la raó d’aquesta decisió
2. nivells d’alerta de l’OMS
2.1 fase 1
2.2 fase 2
2.3 fase 3
2.4 fase 4
2.5 fase 5
2.6 fase 6
3. Anàlisi de la grip A. Tractament, caracterització i conseqüències globals.
3.1 Mesures higièniques relatives a les persones
3.2 Mesureshigièniques relatives als espais
4. Els mitjans de comunicació
5. Conclusió
















1) Introducció
Que són els virus? El mínim que podem dir d'ells és que són uns sers molt especials perquè es troben en la frontera entre el que està viu i el que no està viu. De fet, els científics han decidit finalment no incloure'ls entre els sers vius.
Quina és la raó d'aquesta decisió? Si unvirus es troba surant en l'aire o sobre una taula està tan viu com una pedra: els virus no fan cap de les funcions bàsiques dels sers vius, no s'alimenten, no respiren, no creixen i no es mouen. Per contra, si es posen en contacte amb una planta, bacteri o animal entren en acció, infectant les cèl·lules de l'organisme hoste. Els virus existeixen amb un únic objectiu: reproduir-se prenent elcontrol sobre una cèl·lula hoste.
En aquest treball analitzarem un dels virus més sonats dels últims anys, més enllà del SIDA, convertint-se, gairebé, en una pandèmia que sacsejà la majoria del món. La grip A.
Per entendre l’abast que va tenir aquesta malaltia, analitzem com es va desenvolupar: ( responent així al punt 6):
Entre 2005 i 2007, el Centre per al Control de Malalties (Atlanta, EstatsUnits) va reportar 5 casos de grip porcina. El primer cas detectat el 2009 es va detectar el 28 de març, això d'acord a la conferència de premsa del 23 d'abril de 2009 de la Dra Nancy Cox. D'acord al missatge televisat del president de Mèxic Felipe Calderón el 29 d'abril de 2009, la situació es va confirmar el 21 d'abril de 2009 i es va comunicar al públic el 23 d'abril. Aquest brot es va fer públicel 22 d'abril quan el diari mexicà Reforma va alertar sobre els casos ocorreguts a la Zona Metropolitana de la Ciutat de Mèxic. Inicialment van ser afectades tres àrees diferents de Mèxic (Districte Federal, Estat de Mèxic i San Luis Potosí) i Estats Units (estats de Texas i Califòrnia), afectant a una població jove i sana. El 25 d'abril es confirmen casos en l'estat de Nova York i Kansas. Al 27d'abril de 2009, la nova soca va ser confirmada a Ohio (EUA), Canadà, Espanya i Regne Unit, i el 28 d'abril es van confirmar tres casos a Nova Zelanda i un més a Israel. Això va impulsar a l'OMS a elevar el seu nivell d'alerta pandèmica a 4, que es trobava en el nivell 3 des de feia anys per la grip aviària. En aquests dies s'anaven confirmant l'extensió a altres països per casos de viatgersprocedents de Mèxic, excepte en el primer cas indirecte a Espanya el dia 29 d'abril, en què es va confirmar per primera vegada un cas d'un contagi entre humans fora de Mèxic , sent la parella d'una dona que havia contret la infecció en el seu viatge a Mèxic, i que estava asimptomàtica. Posteriorment es van produir altres casos en altres llocs com Alemanya, Corea del Sud i Regne Unit.
Inicialment totesles morts a causa del virus es van produir a Mèxic fins al 29 d'abril, data en què un nen mexicà de 23 mesos va morir als Estats Units, després de viatjar-hi per a ser tractat. El nombre creixent de casos al voltant del món i l'expansió de decessos per grip porcina fora de les fronteres mexicanes va fer que l'OMS elevés novament (el 29 d'abril) el nivell de 4 a 5, que significa "pandèmiaimminent".
A continuació exposem els nivells d’alerta de l’OMS, extrets de la seva pàgina, per tal d’entendre que vol dir que s’arribés al nivell 5.

2. Nivells d'alerta de l'OMS

A la Fase 1, no s'han trobat virus que circulin entre animals i que hagin causat infeccions en humans.

La Fase 2 indica que un virus de grip animal que circula entre animals domèstics o salvatges ha causat infeccions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Juego Floral
  • juegos florales
  • juegos florales
  • juegos florales
  • JUEGOS FLORALES SANROQUINOS 2014
  • juegos florales 2013
  • El juego de los textos
  • el juego del texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS