Theremin

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
Theremin
E
l Theremin va ser inventat el 1919 per un físic rus anomenat Lev Termen que més tard ho va canviar per Leon Theremin. Avui en dia, el seu meravellós instrument està de nou en primeralínia musical. A més de no semblar-se a cap altre instrument, el Theremin és únic ja que es "toca sense ser tocat". D'ell surten dues antenes, una controla la nota i l'altra el volum. Quan una màs'aproxima a l'antena vertical, la nota puja de freqüència (més aguda). Quan l'altra mà ho fa a l'horitzontal, és el volum el que disminueix (o augmenta, segons el tipus d'Theremin). Com que no hi ha contactefísic amb l'instrument, l'execució de música requereix molta pràctica i destresa.

A principis de 1920, Leon Theremin va arribar als Estats Units d'Amèrica per difondre el seu invent. Va obtenirtreball en un estudi musical i ensinistrar a diversos músics amb la intenció d'obrir el Theremin al públic. El 1938 va ser deportat a la Unió Soviètica en contra de la seva voluntat, deixant rere seu elseu estudi, amics, negocis i la seva dona. Després d'una estada en un camp de presoners diuen que va treballar per al KGB dissenyant, entre altres coses, aparells espia i mètodes d'eliminació desorolls en gravacions d'àudio.

Originalment el Theremin va ser inventat per substituir orquestres senceres amb la seva "música de l'èter". Encara que això realment mai va arribar a ocórrer, la sevamúsica ha estat enregistrada sovint durant tots aquests anys. En els '60s i '70s, bandes com "Lothar and the Hand People", "The Bonzo Doo Dah Dog Band" i "Led Zeppelin" rescatar el Theremin per al públicdurant un curt període de temps. A partir de llavors es va sumir de nou en un període de foscor fins a la seva recent resurrecció en els '90s. Avui dia, moltes bandes usen theremins encara que sónpocs els que l'usen "musicalment".

El inquietant so del Theremin es va usar en moltes bandes sonores de pel · lícules durant els '50s i '60s. Va prestar música d'ambient a moltes pel · lícules...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Theremin
  • Theremin
  • Theremin
  • León theremin
  • Antecedentes Theremin
  • Theremin
  • theremin
  • Como Haces Un Theremin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS