tiempo geologic

Páginas: 5 (1112 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2013
Precambrià:

Aprox 8/9 del temps transcorregut entre l’origen del planeta fins l’actualitat. (entre 4.500 MA i 550 MA).
Eó Hàdic: entre 4.500 MA i 3800 MA. Tenen lloc molts esdeveniments. Entre ells, es refreda el planeta a prou com per que hagi aigua líquida, i es separen nucli, mantell i litosfera. De entre elles volem que ampliis:
La formació de la Lluna. De entre les hipótesisproposades, ¿Quina és la que més s’accepta? Fes un petit resum escrit d’aquesta hipòtesi. ¿En què es basa? Algunes adreces on pots trobar información:
http://www.youtube.com/watch?v=UIKmSQqp8wYHYPERLINK "http://www.youtube.com/watch?v=UIKmSQqp8wY&feature=player_embedded"&HYPERLINK "http://www.youtube.com/watch?v=UIKmSQqp8wY&feature=player_embedded"feature=player_embedded Video de la NASA amb unarecreació.
http://noticiasdelaciencia.com/not/5359/posible_via_para_aclarar_el_misterio_de_la_formacion_de_la_luna/ Notícia de premsa.
http://www.xtec.cat/~jarrimad/historia/luna/luna.htm Resum de diferents hipòtesi per explicar la formació de la Lluna.
http://www.youtube.com/watch?v=3Mg09HYsc-o simulació d’ordenador a you tube
Eó arqueozòic: Entre 3.800 i 2.500 MA. Els canvis més grans són els queprovoquen els éssers vius. De ells, volem que ampliis:
Activitat hidrotermal. ¿Què són les ximeneies hidrotermals o humeros negros?¿A causa de què es formen? ¿Les podem trobar avui en dia? ¿Quina relació tenen amb l’origen de la vida?
http://centros4.pntic.mec.es/ies.de.horcajo.de.los.montes/alumnos/Evolucion/origenvida.htm Informació sobre l’origen de la vida.http://ciencia.nasa.gov/science-at-nasa/2001/ast13apr_1/ Informació sobre ecosistemes hidrotermals.
http://www.fbbva.es/TLFU/dat/03%20Ramirez%20y%20Billett_Exploracion.pdf Molt bona información sobre ecosistemes hidrotermals. L’arxiu és gran i triga en descarregar-se, però les fotografíes valen la pena.
Eó proterozòic. Entre 2500 i 550 MA. Les formes de vida i els vulcanisme provoquen grans canvis. Entre els més importants estánels de l’atmosfera, i també la formació del primer supercontinent. Volem que ampliis aquests aspectos:
Rodinia va ser el primer supercontinent. ¿Com era? ¿Com va acabar? ¿Queden restes de Rodinia? ¿Ón els buscaries? Aquí tens algunes pàgines web on trobar informació:
http://es.wikipedia.org/wiki/Rodinia Informació a la wikipedia.
http://maps.unomaha.edu/maher/plate/week12/super.html Informaciósobre Rodinia i Pangea (en anglès).
http://www.scotese.com/earth.htm informació sobre diferents periodes de la terra, bones reconstruccions i mapes.
La fauna de Ediacara és un conjunt de fòssils de finals del proterozòic. Cerca información sobre ells i explica: ¿Què tenen d’especial aquests fòssils? ¿Ón els podem trobar? ¿Quines són les hipótesis sobre la seva extinció? Dóna al menys 3 exemplescaracterístics d’essers vius d’aquest periode explicant com eren, aportant dibuixos,…. Algunes pàgines on trobar información.
http://www.dmae.upm.es/Astrobiologia/Curso_online_UPC/capitulo12/2.html
http://www.pangeados.com/2012/02/la-fauna-de-ediacara.html
http://bioelectivo.blogspot.com.es/2009/04/fauna-ediacara.htmlhttp://www.fundacionypf.org.ar/publicaciones/Tierra/contents/2_vida_tierra/vtierra_cont/explosion_cambrica.htm
Paleozòic. És la era quan comença la diversitat de la vida. Abarca entre fa 550 MA i fa 245 MA. Es divideix en sis periodes; de més antic a més modern el cambrià, ordovicià, silurià, devonià, carbonífer i permià. Entre els molts esdeveniments d’aquest periode, volem que ampliis aquests:
La orogènia herciniana o varisca. ¿Què és? ¿A causa de què es va produir? ¿Aquins relleus va donar lloc? (dóna algún exemple concret, aportant el nom i també alguna fotografía) Algunes pàgines on trobar información:
http://almez.pntic.mec.es/~jmac0005/ESO_Geo/TIERRA/Html/Relieve_e.htm sobre què és una orogènia.
http://elsomnidelcartograf.blogspot.com.es/2007/09/orogenias-relieve-de-europa-y-de-espaa.html Orogènia herciniana o hercínica.
Formació de Pangea. Pangea...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El cicle geològic
  • Geologic time scale
  • Con Tiempo Y A Tiempo
  • Tiempo
  • El tiempo
  • Tiempo
  • Tiempo
  • El tiempo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS