Tierra y libertad

Páginas: 5 (1108 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014
TIERRA Y LIBERTAD

1. Tema
La Guerra Civil Espanyola fa que milers de persones de tota Europa vinguessin a Espanya per lluitar contra la República, comunistes, anarquistes, marxistes etc.
2. Argument
David Carr, un jove angles que es troba a l’atur, després d’acudir a una reunió on veu en un documental la situació d’Espanya, decideix anar a lluitar per la República. David fa com moltshomes de tota Europa, arriba a Barcelona i després de rebre un mínim d’entrenament de com lluitar ell i companys seus ( gent de tota Europa) són manats a les muntanyes a lluitar amb un armament de baixa qualitat. Després d’estar unes setmanes a la muntanya, ataquen un poble ocupat pels franquistes, on mor el xicot de Blanca, però acaben ocupant el poble i seguidament fan una reunió però saber quefer amb les terres. Uns dies després David es ferit amb la seva pròpia metralladora i es va a Barcelona, després de posar-se bé, ve a visitar-lo la Blanca, però David decideix prendre un camí i ella un altre, David sen va a lluitar amb els comunistes però David després de veure’s lluitant contra gent que esta favor de la República decideix tornar a les muntanyes on generals de bàndol republicàdeclaren el POUM com il·legal i decideixen detenir a uns quants, en meitat del conflicte acaben disparant a Blanca, i David decideix tornar a Liverpool.
3. Explica l’escena de l’Assemblea
-A què es refereixen amb la col·lectivització de la terra ?
Es refereixen que per començar la Revolució, necessiten aliments i per aconseguir aliments necessiten col·lectivitzar les terres, es refereixen atreballar les terres, a conrear aliments i començar una bona ramaderia per aconseguir aliments i poder sobreviure en els temps de guerra en el que es troben en aquest moment.
Explica el símil que compara la revolució amb una vaca partera:
Amb l’exemple de la vaca, ens diu que perquè la revolució funcioni es té que suportar i recolzar al moment, i que si això no és fa es perdrà tot, la revolució,els soldats, la guerra i tot.
Estan tots d'acord ? Quina decisió prenen i com la prenen ?
-No, alguns pensen en col·lectivitzar ja, i altres pensen en fer-ho més tard. En aquesta reunió intervenen tots, fins i tot els milicians d’Alemanya, de França i d’Anglaterra, per veure el punt de vista de tots i buscar la millor solució a aquesta situació. Alguns pensen en abolir les terres privades peròper exemple l’amo de les terres repeteix contínuament “todo esto que tengo yo me lo he trabajado y lo he conseguido, que empezé con un trozico de nada y mira ahora”, aquest punt de vista es totalment personal, i totalment a favor de les terres privades, i del que és meu ho és.
-Mitjançant una votació, fan una votació en la que voten els que estan a favor de col·lectivitzar les terres i els queno.
Creus que en algunes situacions de la teva vida cal adoptar aquesta actitud i deixar de banda els interessos personals pel bé del grup?
Si, i més en situacions com les de la que ens trobem a la pel·lícula, on l’amo de les terres repeteix contínuament “todo esto que tengo yo me lo he trabajado y lo he conseguido, que empezé con un trozico de nada y mira ahora”, aquest punt de vista estotalment personal, on no pensa en ningú més a part de les seves terres i el seu benefici personal. En situacions de la meva vida, esta totalment clar que si, que sempre són més importants els interessos de tots que els d’una sola persona.
4. Explica:
Per què creus que formen un grup cohesionat ?
Perquè tots lluiten per al mateix, per recuperar la República i guanyar la guerra als franquistes, i nodeixar que un altre feixista governi al món. Deixen a una banda les seves diferencies ideològiques i aconsegueixen organitzar-se per una mateixa cosa.
Com superen les seves diferències ?
Intenten posar-se d’acord en tot, i mitjançant un ajut mutu entre tots, però alguns com Bernard que mai arriba a estar d’acord amb els de més i s’acaba anant. Però com tots lluiten per la mateixa finalitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tierra y Libertad
  • Tierra Y Libertad
  • TIERRA Y LIBERTAD
  • Tierra y libertad
  • tierra y libertad
  • Tierra y libertad
  • Tierra y Libertad
  • Tierra Y Libertad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS