Tirant

Páginas: 35 (8627 palabras) Publicado: 10 de enero de 2011
Tirant a Anglaterra:
Història del comte de Varoic
En aquest capítol, ens introdueix en el temps en que estan vivint i els costums que tenien a través del cavaller Guillem de Varoic, que va servir durant molts d'anys l'ordre de cavalleria, però als cinquanta-cinc va decidir fer-se peregrí, va fer construir dos anells que encaixessin l'un amb l'altre. Un li va donar a la seva dona i l'altre se'lva quedar, va anar per Alexandria, per Jerusalem, i després a Venècia, on va fer casar el seu escuder (que havia decidit acompanyar-lo), i va pagar a uns mercaders perquè diguessin a la seva muller que el seu home havia mort.
Però al cap d'un temps va tornar vora de la seva ciutat (on demanava almoina), en una ermita de Nostra Dona. Un dia alterat per la gran morisca que hi havia per els voltantsva anar a la ciutat, i el rei que estava influït per un somni que havia tingut el va fer lluitar (a l'ermità), i va preparar unes magranes que s'encenien al cap de 6 hores de ser llançades, i no s'apagaven si no era amb resina de pi o d'oli, i quan el foc va estar esclatat, el rei d'Anglaterra va sortir i va matar tants com va poder, i aquest cavaller va seguir fent grans actes, com aquell que esva fer passar per rei per bateres a tota ultrança rei contra rei i el que perdés el seu poble es donava per vençut i acceptava les condicions de l'altre.
Va guanyar Guillem de Varoic amb les seves antigues armes de guerra, cosa que va fer que la seva muller sabes amb qui tractava, i ell va guanyar la batalla, i els moros no van fer el pactat, i va jurar no parar de lluitar fins a caure vençut oexpulsar tots els moros d'Anglaterra. I Guillem se'n va anar amb la seva muller fer d'ermità, però la seva muller va tenir que anar a Londres ja que es casava el rei i ella tenia que mostrar-li els costums d'Anglaterra.
Tirant i l'ermità
Tirant, un jove cavaller que anava a rebre l'ordre de cavalleria, en les noces dels reis, es va dormir i va sortir de la ruta, i es va trobar en el lloc on hihavia l'ermità (el compte Guillem de Varoic), el va descavalcar i li va fer gran reverència i li va dir que anava a la cort a rebre l'ordre de cavalleria, i li va explicar els seus orígens, i els mes grans cavallers de l'historia. Desprès de parlar molt de temps, li va donar el llibre L'Arbre de batalles que ho explicava tot sobre els cavallers. I li va dir que un cop acabades les noces tornés ique li expliques com havien succeït. Les festes van durar un any i un dia, llavors Tirant va recordar la promesa que li va fer a l'ermità, i el va anar a veure.
Les grans festes de les bodes del rei d'Anglaterra
Quan Tirant va arribar, hi havia l'ermità fent oració. Va fer gran referències l'un amb l'altre, i es van asseure a l'herba amb ell. Allà Tirant va parlar per tots, i va explicar fil perranda tot el que va passar al casament del rei d'Anglaterra. Coses com el penjament dels juristes per el duc de Lancastre, la desfilada de la gent per els carrers, el castell mòbil de la núvia. El rei i els altres van sortir a cavall a buscar la núvia, i es van trobar en un prat, on van celebrar la boda en un altar portàtil. Es va aplegar consell i van organitzar les festes, i van decidir que dedilluns a dijous es farien danses i tornejos per entretenir a la gent, els divendres, sols es podia anar a caçar després d'oir missa, i els dissabtes es podien fer cavallers els que ho desitgessin..
Hi va haver un simulacre de presa de castell per part de la reina i tots els de la cort, i van entrar a la roca, on hi havia quatre estances molt singulars, a la del rei, hi havia una dona tota d'argentamb el ventre arrugat i les mamelles caigudes; amb les mans se les espremia, i per els mugrons sortia un gran raig d'aigua molt clara. A l'estança de la reina, hi havia una donzella tota d'or esmaltada, amb les mans a la natura, d'on sortia vi blanc molt fi, a l'altra estança hi havia un bisbe mitrat tot d'argent, i de la mitra sortia un raig d'oli, i a l'ultima estança hi havia un lleó d'or...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • tirant
  • Tirant
  • TIRANT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS