Titulo de descripcion

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (299 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 17 de abril de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
8.-Referent al Consell Insular de Mallorca, investiga:

* Lloc on té la seu (situació, descripció de l’edifici, història, fotografies...)
* La seva organització.
* Etc.
Palaureial (Mallorca) Illes Balears.
L’edifici:
En la primera etapa, fins a l’any 1991, les obres es van centrar en la façana i en les dues primeres crugies, que són les quals discorren entrela façana i l’escalinata.
En la segona etapa, en aquest període a mes de completar-ne la part ornamental de les obres realitzades en l’etapa anterior, es va actuar en la resta de lescrugies i es van derrocar les restes de l’antic edifici que encara havia.
A pesar que en els últims 60 anys s’han portat a terme obres d’infraestructura, redistribució de serveis, ampliació,etc., l’edifici es conserva, gairebé íntegrament, tal com va ser concebut pels arquitectes que ho van dissenyar.
Planta principal cridada també planta noble, de sostre ataconador iornamentació basada en la proliferació escultòrica, acull una ampla galeria, la sala de Sessions i una sèrie de peces oficials que s’alineen al llarg de la crugia de la façana.
En l’escultura,els escultors Antoni Vaquer, Llorenç ferrer, Tomàs vila i Sebastià Alcover són els principals responsables de l’escultura interior i exterior de l’edifici del consell de Mallorca.
Lesvidrieres, la construcció dels vitralls va ser a l’empresa Rigalt, Granell i Cia. De Barcelona. Una entitat fundada en 1980 que des la seva col·laborar amb prestigiosos arquitectes catalans,especialment en el període modernista, i va passar en el cristall dissenys dels més importants artistes. Es tractava, per tant, d’una empresa puntera dintre del seu sector.
Col·lecciópictòrica, casi tota la col·lecció pictòrica del consell de Mallorca està integrada per obres de pintors mallorquins i, en menor mesura, d’artistes de fora que han treballat en la illa.
tracking img