Tous, el prêt à porter de la joieria

Páginas: 5 (1225 palabras) Publicado: 3 de abril de 2011
Salvador Tous explica que Tous ha assolit la democratització del món de la joieria. Un dels signes d'identitat més distintius de Tous és el seu ósset, que el passat estiu va complir vint anys de vida. El seu origen reflecteix la història de l'empresa. En un viatge per Itàlia, Rosa Oriol, esposa de Salvador Tous, va reparar en un aparador on va veure penjolls en forma d'ós i més endavant, en unaaltra botiga, peluixos amb el mateix motiu. La seva ment creativa va voler unir l'elegància de la joia amb la tendresa del ósset, així va ser com de tornada al taller que havia muntat en la rebotiga de la joieria dels seus sogres, idea una nova col•lecció.

El curiós de l'encert de Rosa Oriol és que el seu model segueix sent actual i continua venent. El primer taller de Rosa ha donat pas a undepartament creatiu on a més de produir vint col•leccions de joies a l'any es porten a terme dissenys per al tèxtil, complements, rellotges i nous productes que entren dintre de l'univers Tous. Haver sabut lligar les tendències de la moda al sector de la joieria i oferir un producte de qualitat a un preu raonable amb un disseny actual i modern es troben entre les claus de l'èxit del negoci quegestiona la família Tous.

Orígens.

Els feliços anys 20 animen a un rellotger català, Salvador Tous Blavi, a obrir un petit taller de reparacions en un cèntric carrer de Manresa, localitat pròxima a Barcelona, coneguda per la seva activitat empresarial. Segons marquen els cànons, el negoci passa a les mans del seu únic fill, Salvador Tous Ponsa, qui decideix introduir alguns articles dejoieria en plata i or.
Després del seu matrimoni amb Rosa Oriol en 1965, com resultat de les conclusions obtingudes després d'analitzar la dinàmica del sector a Europa, ambdós opten per dissenyar peces úniques i col•leccions identificatives, endinsant-se també en la recerca de nous proveïdors. Com a conseqüència més immediata: la incorporació alguns anys més tard d'un taller de joieria propi des delqual es conceben joies exclusives i encàrrecs personalitzats.

Corren els anys 80 i aquesta empresa catalana, amb gairebé el 70% de joieria de creació i producció pròpia, engega un pla estratègic d'expansió, avalat per la creació d'una marca, Tous, simbolitzada en la figura del ósset, que ja ha donat la volta al món. Creat per Rosa Oriol a mitjans de la dècada, és el símbol distintiu de lacompanyia i un dels que més falsificacions ha sofert en els últims anys.

Lleida primer i Barcelona després són els seus dos grans bancs de proves. "El més important és que vam veure que no era tan difícil manegar diferents botigues, en diferents localitats. I més encara: els nostres dissenys tenien una enorme acceptació", apunta Salvador.

En ple procés de creixement, la tercera generació dela família Tous, totes dones, s'incorpora al negoci: La Rosa, amb formació en gemmologia, s'ocupa de la compra de pedres precioses; l’Alba és l'encarregada dels recursos humans; el departament de comptabilitat està sota la supervisió de la Laura, i la Marta està bolcada en el disseny, producció i reparació de peces. La seva formació, a més del periple universitari: centres especialitzats com elGemmological Institute of America (GIA) de Los Àngeles, l'Institut de Joieria de Lausana, l'Escola de Joieria de Madrid o el IESE de Barcelona

L'èxit de Tous és tan rotund a Espanya que la sortida a l'exterior és sol qüestió de temps. Tous té un símbol exclusiu, un producte de qualitat i innovador, una infrastructura contrastada, una política de vendes sòlida i una imatge de marca definida,així que la internacionalització és tan necessària com inevitable.

Evolució de l'empresa

En l'actualitat les botigues ja no es limiten a la joieria, sinó que han incorporat tota una gamma de complements que ja representen al voltant del trenta per cent dels ingressos totals de la cadena presidida per Salvador Tous. La marca ha fet de la diversificació un pilar bàsic en la seva estratègia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tous: joies prêt-à-porter
  • Pret a porter
  • pret a porte
  • Pret a porter
  • Alta Costura Y Pret A Porter
  • Haute Couture Y Pret A Porte
  • Pret a Porter Adolfo Dominguez
  • La historia del prêt-â-porter

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS