Tr: els contes de fades

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 35 (8699 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 17 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Quan era petita m’agradava que cada nit, abans de anar-me’n a dormir, m’expliquessin o em llegissin un conte. L’any passat vaig recordar aquestes escenes quan, en un col·legi fent de voluntària, els nens em demanaven que els hi llegís uns quants contes. Tant ells com jo vam disfrutar de les seves lectures. Eren contes que ja havia escoltat i que els tenia una mica oblidats, i per una banda em vafer molta gràcia recordar-les i per l’altre banda les vaig reviure des d’un punt de vista diferent, tan per la diferència d’edat, com pel seu significat, és a dir, anant més enllà de la història i aprofundint en el que volia dir.
En un futur m’agradaria dedicar-me a l’educació, especialment en l’educació infantil i com ja ens diuen, la lectura no només proporciona informació sinó que educa creanthàbits de reflexió, d’anàlisi, d’esforç, de concentració, recrea, fa gaudir, entreté i distreu. Així que els contes ens ajuden a formar-nos des de ben petits.

Amb aquest treball vull demostrar que els contes infantils no han passat de moda, i que és un gènere “per totes les edats”.

Podríem dir que els contes de fades substituïen el que avui en dia és la televisió, l’ordinador, etc.

Elque llegireu a continuació és un treball sobre els contes clàssics i la importància d’aquests centrant-me en cinc contes en particular.
Aquest treball, dins del desenvolupament, es divideix en dues parts: la part teòrica i la part pràctica. En la primera, hi han aspectes generals i teòrics sobre els contes de fades, i en la segona és la part on he analitzat els contes.
Després de les conclusions,hi ha un apartat d’annexos, on estan explicats els contes analitzats.
Per a realitzar el treball he utilitzat una via de recerca, en la qual he recopilat la informació disponible que es troba a la xarxa i en els llibres.

1. DESENVOLUPAMENT

1.1 ELS CONTES DE FADES

1.1.1 QUÉ ÉS UN CONTE DE FADES?

Per explicar que és un conte de fades utilitzo la definició donada per Georges Jean en elseu llibre El poder dels contes: "... un relat d'imaginació poètica tret particularment del món màgic, una història meravellosa que no està lligada a les condicions de vida real i que petits i grans senten amb plaer, tot i que no les considerin creïbles ".

Un conte de fades és una història fictícia, irreal, imaginaria on els seus personatges poden ser folklòrics com fades, follets, elfs,“trols”, gegants, animals parlants, princeses i personatges vinculats amb aquestes. Aquets relats poden estar associats amb qualsevol història extraordinària i en general, solen atraure als nens petits. Aquest tipus d'històries tenen lloc en un període indefinit ( "Hi havia una vegada...") més que en un instant precís.

Els contes de fades es troben ja sigui en forma oral o literària. Intentar detallaramb exactitud la seva història és una tasca difícil, ja que només les formes escrites han estat capaces de sobreviure. Els contes de fades han existit durant milers d'anys, encara que potser no reconeguts a l'inici com un gènere propi, el terme "conte de fades” va ser atorgat per la francesa Madame d'Aulnoy. A través dels segles, es van trobar troballes literàries de contes de fades a tot el món,sent recollides pels folkloristes en diverses cultures. Fins i tot, avui en dia, es segueixen redactant contes de fades i obres derivades del mateix gènere.

Es van començar a associar els contes de fades amb els nens. I a partir que els germans Grimm van titular a la seva col·lecció amb el nom de Children's and Household Tales (contes per a la infància i la llar), el vincle amb els nens s’ha anatenfortint amb el transcurs dels anys.

1.1.2 TRETS CARACTERÍSTICS

El conte de fades és clarament un gènere distintiu. S’identifiquen pels seus elements de la trama.

La naturalesa d'un conte no depèn de si les fades hi apareixen. Gran part dels anomenats contes de fades no contenen fades. Els animals parlants i la presència de la màgia semblen ser més comuns del gènere que les...
tracking img