Trabajo de busqueda el comunismo en catalunya

Páginas: 31 (7678 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2013


Treball de recerca 1r de Batxillerat

IES Frederic Marti







Index
1. Introducció
1.1 Experiència personal
2. 1921 - Fundació PCE
2.1Fundació, inicis
2.2 Principals fundadors
2.3 Situació actual “en pràctica desaparició total”
3. 1936 - Fundació PSUC
3.1 Fundació, inicis
3.2 Història i cronologia
4.1937 – Fets del Maig
4.1 Successos a Barcelona
4.2Conflicte entre Comunistes i Anarquistes
5.1939 – Final de la Guerra Civil
5.1 23 de Desembre de 1938 - Ofensiva final contra Catalunya
5.2 1 d’Abril de 1939 - «La guerra ha terminado»
6. Període Franquista (1939-1975)
6.1 Fondament ideològic i característiques
6.2 Oposició al règim franquista (PCE, PSUC)
7. Transició (1975-1982)
8. 1982 – fins avui en dia
9.Conclusións
10. Notad’agraïments
11. Llista de referències
12.Anexos
12.1 Enquesta
12.2 Entrevista dirigent PSUC Palafrugell Lluis Medi

“ Los seres humanos hacen su propia historia, aunque bajo circunstancias influidas por el pasado ”
Autor del "ManifiestoComunista"i pare del Marxisme. Karl Marx


1. Introducció

"El comunisme en el Baix Empordà", així he decidit que es titularia el meu treball derecerca. Les raons per les quals l'he escollit són vàries: la més important és la intenció d'estudiar un moviment polític, com és el comunisme, que va ser tan important en el meu propi país i que va tenir un influència en el Baix Empordà i en tota Espanya. Una raó més secundària, és el meu propi respecte i a la vegada odi, cap a aquesta ideologia.
Començaré per explicar més a fons la segona raó. Jo henascut en un país que va formar part de la Unió Soviètica, que és Ucraïna. Com abans he esmentat, l'hi tinc un respecte però per altra part un odi, que és més un odi personal. Podríem dir que el Comunisme va arruïnar la meva família. La meva família des de segles anteriors perteneixia a la classe aristòcrata en el que era la "Russ". Era un classe aristòcrata, terratinent, posseïa terres a Kiev,Odessa, i en alguna part de Sibèria que desconeixem. Bàsicament vivien de la renda, que els proporcionaven els camps on hi treballaven els pagesos. Poc temps abans de l'enderrocament del tsarisme a la "Russ", la meva nissaga dels Varabiov, havien estatconvidats a una cerimònia que celebrava el Tsar Nikolau II. Allà hi van establir alguns llaços amb la família del Tsar i van poder ascendir el seuestatus aristocràtic. No van tenir tanta sort, perquè al cap d'uns anys el tsarisme va ser enderrocat i l'antiga "Russ" es va convertir en la Unió Soviètica. Això va perjudicar molt a la noblesa i a l’aristocràcia russa. El 1918 la dinastia delsRomanov van ser executats i tota la classe alta es va veure amenaçada. En el règim comunista, aquell qui estava en contra de les teories bolxevics era enviatals camps de treball o simplement executat.
Una matinada d'hivern uns soldats es van presentar a la casa on passaven l'hivern els meus familiars a les costes d’Odessa. Van dir que estàvem acusats com “traïdors de la pàtria”, el meu besavi, davant d'aquesta humiliació es va negar, però ells sense pensar-ho els van agafar per la força i els van enviar a un "Gulak", que era un camp de treballsforçats d'on en sortia un de cada dos, viu. Es pot dir que hi van anar pràcticament nus, no el van deixar agafar res amb ells, ni els document ni la roba, absolutament res. En aquest moment l'URSS estava en l’època d'hivern, l'hivern rus és molt dur, això disminuïa les possibilitats de sortir-ne vius. Al cap de pocs mesos en el camp el meu besavi i el seu fill van morir de febre. Per sort Natàlia, lameva besàvia, encara li quedava alguns vincles a l’exèrcit, això va ser clau, perquè ella i la filla poguessin sortir d'aquell infern. Al sortir els van dir, que les seves propietats passarien en mans de l'estat, i per encara humiliar-los més els van donar una habitació en una Casa Comuna, així s'anomenaven les antigues cases del rics, on una habitació es donava a cada família. Les condicions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Busqueda De Trabajo
  • El Trabajo Comunista
  • trabajo comun
  • trabajo de comunicaciones
  • Trabajadores De La Comunidad
  • Trabajo De Comunidad
  • TRABAJO DE LA COMUNIDAD
  • Trabajo de mi comunidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS