Trabajo mirall trencat

Páginas: 8 (2000 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2011
1.Quins espais de Barcelona s’esmenten en la novel·la? La novel·la s’ubica al centre historic de Barcelona i els espais que s’hi esmenten son el següents: el teatre Liceu, el mercat
de la Boqueria, la basílica de Santa Maria del Mar, el barri de Can culleretes, el carrer de Fontanella, el portal de l’Angel, el passeig de Gràcia, el carrer de Casp i el barri de Sant Gervasi.

Quins altresespais, no barcelonins, urbans o rurals, s’hi esmenten també? Els boscos de Romanyà i les ciutats de Vilafranca, París i Viena.Pero principalment les accions dels personatges es desenvolupen en la torre de Sant Gervasi la qual esta subdividida en dos àmbits, amb una utilització funcional: la casa i el jardí.

Quina importancia creus que tenen? En qualsevol narració l’espai és important. De vegades,és simplement l’escenari on tenen lloc les diferents accions i, en aquest sentit, actua de marc de
referència, pero de vegades, pot adquirir un valor de primer ordre i rebre atributs de
personatge. A Mirall trencat, Mercè Rodoreda eleva l’espai al rang de personatge; ho
prova el fet que, a la primera part, construïda com una suma de capítols monogràfics
consagrats als personatges, trobem, alcapítol IV, «Una torre a Sant Gervasi», el
mateix procediment que als anteriors però, en aquest cas, dedicat a l’espai, com un
personatge més.

2.Deus haver observat la manera –de vegades tan amagada- com es van descobrint alguns secrets al lector. Podries donar algún secret que anem desvelant de mica en mica a través de diversos personatges? Hi ha secrets a l’entorn de l’origen de TeresaValldaura i de la
seva relació amb el notari Riera; la dona prové d’una familia proletariat, i es casa amb Nicolau Rieara per a disposar de bens materials, Teresa té un fill amb Miquel Masdéu que el fa pasar per el seu Fillol davant Nicolau i també amaga un amor amb Amadeu Riera.
També s’amaga un gran secret entorn l’origen de Maria, la qual s’enamora de Ramon que resultarà ser el seu germà.

3. Lamultiplicitat dels punts de visat: creus que aquesta técnica ens acosta més els personatges? Sí, l’autora narra tot un seguit de perfils humans amb psicologies i personalitats ben diferenciades. Creus que fa que uns ens siguin més simpàtics que els altres? Sí. Podries donar-ne alguns exemples? Nicolau Riera em desperta una certa simpatía ja que demana matrimoni a Teresa tot hi sabent que ella no lipodrá brindar amor i malgrat això ell li ofereix tots els bens materials que ella desitja. Un personatge que no em resulta gent simpàtic és el de Sofia ja que podríem dir que la seva excitació depen de deixar en inferioritat i en evidencia el seu marit.

4.Explica en quins moments la intuició de l’Armanda fa que descobreixi secrets sobre la Maria, la mort d’em Jaume, en Jesús Masdéu, etc.L’Armanda se’n adona de que la María es filla d’en Eladi perquè quan la nena no sabia quin postra volia per dinar feia el mateix gest que el seu pare, però era imposible que l’imitès ja que la filla i el pare mai menjaven junts, a partir d’aquí se’n adona de que la María es filla de L’Eladi.

De la mort den Jaume se’n adona de que no s’ha ofegat com deia el metge, ja que poc desprès de que el metgeabandonés la torre a en Jaume li estava sortint una marca al coll, i per tant se’n adona l’Armanda de que a sigut assassinat.

I pel que fa a Jesús Masdeu, el fillol de la Teresa Valldaura, se’n adona de que es fill de ella, quan en Ramon, el seu net i per tant fill de la Sofía es fa gran i són molt semblants, les seves faccions de la cara son completament iguals i per tant a partir d’aquídesprès de molts anys ho descobreix.

5. Quins llocs i objectes dels que surten a la novel·la et sembla que tenen un valos simbòlic? Mira de fer-ne una classificació i explica de que et sembla que son simbol cada lloc o objecte.

o La torre: És el símbol del temps que passa i de la vida dels adults.

o El jardí: Representa doncs, la joventut, la infantesa viscuda a la torre.

o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS