Trabajo

Páginas: 5 (1161 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2011
EL NOSTRE LLOC A
L' UNIVERS

''3.200 milions de galàxies''

Marc Iglesias Santos 1r.D

QÜESTIONS:

Accedeix al Google Sky i localitza les tres costel·lacions que es comenten a l'article.

Accedeix al Google Mars i selecciona tres imatges que et semblin especialment interessants.

Accedeix al Google Moon i selecciona tres imatges més que t'hagin cridat l'atenció.Quan es parla de les dimensions de l'Univers es fa servir una unitat de distància anomenada any llum. Indica'n l'equivalència en quilòmetres.

En vista del nombre de galàxies i d'estels que sembla que poblen l'Univers, aporta alguna reflexió sobre les possibilitats de vida en altres sistemes estel·lars.

La sonda espacial Pioneer 11 es va llançar l'abril de 1973 cap a l'espaiexterior del nstre sistema solar. Portava un dibuix gravat en una placa que n'indicava l'origen terrestre. Busca a Internet aquesta imatge, el significat que té i la intenció del científics a l'hora d'incorporar-a a la sonda.

La nau Voyager 1, llançada l'any 1977, també portava algunes referències sobre el seu origen al nostre planeta gravades en un disc. Localitza quina mena d'informacióporta aquest disc.



Accedeix al Google Sky i localitza les tres costel·lacions que es comenten a l'article.

Andròmeda:

Hidra:

Guineueta (Vulpecula):


Accedeix al Google Mars i selecciona tres imatges que et semblin especialment interessants.

Accedeix al Google Moon i selecciona tres imatges més que t'hagin cridat l'atenció.

Quan es parla de les dimensions del'Univers es fa servir una unitat de distància anomenada any llum. Indica'n l'equivalència en quilòmetres.

Any llum e = v · t

km 365 dies 24 hores 3600 segons

Any llum 300.000 · 1 any · · · =
s 1 any 1 dia 1 hora

= 9.460.000.000.000 km = 9.46 · 10^12 km

En vista del nombre de galàxies i d'estels que sembla que poblen l'Univers, aporta alguna reflexió sobre lespossibilitats de vida en altres sistemes estel·lars.

La vida sembla que requereix energia, carboni, aigua líquida i una atmosfera.També cal molt de temps per evolucionar cap a formes de vida complexes.
La distància del planeta a l'estel, una gravetat suficient al planeta, el temps de vida de l'estel, etc., són algunes de las condicions per a la vida als planetes.
No obstant això, qui sap siexisteixen formes de vida que puguin habitar planetes amb altres condicions.
La possibilitat de trobar si hi ha alguna forma de vida a altres galàxies, planetes o estels, és molt petita, ja que el nombre d'aquests és molt gran.

La sonda espacial Pioneer 11 es va llançar l'abril de 1973 cap a l'espai exterior del nstre sistema solar. Portava un dibuix gravat en una placa que n'indicava l'origenterrestre. Busca a Internet aquesta imatge, el significat que té i la intenció del científics a l'hora d'incorporar-a a la sonda.

La placa de les missions Pioneer 11 està considerada com un 'missatge en l'ampolla', una espècie de llegat de la humanitat per al futur.
Amb el pas dels milions d'anys, la sonda passarà per les rodalies d'altres estels i amb la remota possibilitat que sigui trobada peruna altra civilització extraterrestre. Per això el missatge ha de ser elaborat amb símbols que permetin una comprensió universal, ja no de llengües dins d'un planeta, sinó per éssers que no coneixen gens del que nosaltres coneixem. Tal vegada el més important d'aquesta classe de missatges, és que es tracta de missatges per a nosaltres mateixos, per obtenir una nova perspectiva de la situació quetenim dins del Cosmos i d'una nova forma de veure les coses que ens envolten.Com ell mateix diu, 'el major significat de la placa del Pioneer 11 no és precisament el fet d'enviar un missatge a l'exterior, sinó més aviat el que es tracta d'un missatge enviat a nosaltres mateixos'.En la placa podem observar la figura d'un home i una dona davant de la silueta de la nau. L'home manté la mà aixecada en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS