Trabajo

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
ANALISIS D’UNA CARICATURA COM A PROPAGANDA POLÍTICA

1.Presentació i descripció:
El tema representat es que els Estats Units tenían la intecio de salvar als cubans a guanyar laindependencia. En l’escena i podem veure uns porcs amb la bandera dels Estats Units al cos i asobre d’aquets porcs i veiem muntats els cubans amb actitud guerrera, entre aquets es pot distingir algeneral Máximo Gómez i el general Antonio Maceo dirigint-los ( a la resta de cubans)
Es tracta d’una Font primària, satírica, de carácter politic, Iconogràfica, del 1897 , publicat a la Campanade Gràcia ( que era un setmanari satíric )
2. Anàlisi i context històric:
A la viñeta i surten el general Antonio Maceo y el general Máximo Gómez , que era el general jefe de lesrevolucions cubanes, va lluitar a la guerra dels 10 anys.
Els Estats Units están representats com uns porcs, ja son uns animals forts i grosos, com el país. Simbolitzen la salvació de cuba ( peraconseguir la independencia ja que els Estats Units tenían un interés comercial amb cuba, i es més poderos que cuba).
Espanya intenta fer el possible perque cuba no aconsegueixi la independencia,pero despres de la mort de Cànovas, la cosa empitjora, i no ho aconsegueixen.
Es tracta del 1895, quan comença el grito de baire, on els rebels cubans juntament amb l’ajud dels Estats Units,volen aconseguir la independencia. Finalment les tropes Españoles es rendeixan daban del americanes, i aixó fa que Espanya Perdi colonies que tenia a Cuba, España entra en una crisis marcadaper la perdida.
3. Interpretació i valoració:
La vinyeta que he escollit es objectiva ja que tot i que es tracta d’una Font iconográfica Satírica, reflexa molbé el que va succeir. Doncs tenenuna fiabilitat alta ja que es tracta d’una Font primària i pensu que el fet d’estar fet i ediat en aquella época reflexa clarament els fets representats.

Albert Tusell Presas
Història, 2.5
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS