tratado de riga

Páginas: 6 (1395 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014
TRATADO DE RIGA 1921:
Nord de Polònia, propaganda nazi sobre el “corredor” polac. Després de la negativa de beck, va prendre la decisió de guerra amb Polònia. Per la guerra necessitava el recolzament de Rússia, de la URSS.
Polònia tenia una aliança amb Anglaterra i França. Creient amb l’ajuda dels països occidentals, va decidir lluitar contra Hitler i l 1 de setembre, Hitler va atacarPolònia.
Una setmana abans, el tractat signat a Moscou.. protocol secret Moltrov signat el 23 de agost de 1939.
En Moscou va prendre la decisió del repartiment de centre Europa. Polònia havia de ser dividida a la meitat segons la frontera marcada pels rius, els països bàltics com Lituània o Estònia, haurien de pertanyen a la URSS.
Finlàndia estaria sota influencia de la URSS. A finals de setembrealemanya i la URS van fer canvis i lituana va pertànyer a la zona d’influències de la URSS mentre que una part de Polònia central, pertanyia a Alemanya.
Hitler necessitava la ajuda de la URSS la seva neutralitat positiva en el conflicte amb Polònia. Hitler va ser capaç de pagar amb molts territoris a la URSS.
La segon guerra mundial va començar al 1 de setembre amb atac alemany, perquè lasuperioritat del exercit alemany van començar la guerra amb victòries. Tot trobar-se amb gran resistència de l’exercit polac. En l’atac els alemanys tenien bastant lloc; el temps afavoreixi als alemanys. El 3 de novembre, Anglaterra i França van declarar la guerra a Alemanya, però no van decidir preparar cap ofensiva, per tant va haver una guerra oficial, però sense una guerra de veritat.
Polònia creienque les potencies occidentals ajudaran, volia mantenir la seva existència. A la meitat de setembre, els alemanys estaven ocupant la meitat de Polònia, sense Varsòvia que encara depenia. La situació va començar a canviar. Des d’aquets moment els alemanys tenien un territori menys desenvolupat, amb caràcters pitjors, i tot i que la superioritat es notava, els polacs tenien mes optimisme que aprincipis de setembre.
Trobem informacions i memòries on a meitats de setembre després d’una batalla gran, els oficials polacs van començar a creure’s la victòria amb ànims d’esperança.
L’objectiu de Polònia, no era guanyar la guerra ni conquistar Berlin sinó mantenir les seves fronteres i esperar el moment de l’ofensiva de França.
Per altre costat: els soviètics, volien aprofitar-se del avançamentalemany amb la justificació de salvaguardar el poble. Els pobles que volien alliberar eren : els ucraïnès i els bielorussos que vivien a la part oriental de Polònia. El dia 17 van entrar a Polònia i Rússia va prendre la meitat de Polònia.
Els manifests oficials publicats pels soviètics el 17 de setembre tenia la informació del exercit roig sobre la alliberació dels ucraïnès i bielorussos. Eldia 17 es el dia final de la guerra a Polònia, tot i que la resistència dura fins a octubre.
Dos comandants de forces polaques; el de la base naval al nord de Polònia, es deia UNRUG i KLEEBERG. Els dos van ser alemanys van decidir lluitar a favor de Polònia perquè es sentien POLACS.
UNRUG: quan parlava de la capitulació de les seves forces, parlava amb els alemanys en polac. abans de la primeraguerra mundial va ser al mirant de l’exèrcit rus i el comandant de les forces terrestres contra els alemanys i soviètics.
Es volia concentrar la situació demogràfica de Polònia durant i després de la guerra.
La segona guerra mundial va acabar amb la derrota de Polònia. Tot i que Polònia no va desaparèixer es va quedar sota zona d’ influencia de la URSS. En la part oriental del talo d’ Acer, toti que tenia el seu país no es pot parlar de país independent.
El més important es que el territori de Polònia va canviar bastant. Els polacs va ser l’única nació que va haver d desplaçar-se i canviar la seva vida. Es van desplaçar dels territoris orientals als occidentals. Els territoris van deixar de pertànyer a Polònia als segle XIII i XIV.
Polònia després de la guerra va rebre noves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marco Normativo Que Rige La Celebración De Los Tratados Internacionales En Materia Comercial
  • Rigo
  • Rigidos
  • Rigido
  • RIG
  • Rigo
  • Rigo
  • rigo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS