Treball de piaget i etapes evolutives

Páginas: 16 (3867 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2011
1.QUI VA SER JEAN PIAGET?
Va néixer el 9 de agost de 1896 a Neuchâtel, Suïssa. És el fill gran de Arthur Piaget, professor de literatura medieval i de Rebecca Jackson i tenia dues germanes anomenades Madeleine i Marthe.
Va publicar el seu primer treball de caire científic només als deu anys: una nota d’una pàgina sobre un pardal parcialment albí que havia observat en un parc. Va ser assistentvoluntari del laboratori del director del museu d’història natural de la seva localitat natal, un especialista en l’estudi de les petxines.
Durant els següents anys, fins el 1930, va publicar a prop de 25 articles sobre les petxines. Degut a les seves publicacions se li va oferir el càrrec d’encarregat de la col•lecció de les petxines del Museu de Ginebra, càrrec que no va poder acceptar degut ala seva edat escolar. A l'educació secundaria Piaget es va convertir en un alumne a destacar, amb moltes ganes de superar els límits de l'ensenyament bàsic.
Va continuar amb la seva educació a la Universitat de Neuchâtel, on es va llicenciar el 1915 i després es va doctorar en ciències naturals el 1918.
A Ginebra , l'any 1923 , es va casar amb una de les seves alumnes de l'institut, ValentineChatenay. Amb ella va tenir 3 filles ( Jacqueline, Lucienne y Laurent) que l'ajudaran a estudiar el desenvolupament de la intel.ligència des del naixement fins l'aparició del llenguatge. Amb la seva esposa es va pasar molt de temps observant el comportament de les seves filles. La seva futura obra es veuria marcada per aquests anys de joventut.
Piaget va fer àmplies lectures sobre filosofia,religió, biologia, sociologia i psicologia i va exercir successivament els càrrecs de professor de Psicologia, Sociologia, Filosofia de les ciències a la Universitat de Neuchatel (1925 a 1929) . La lectura de Henri Bergson va inculcar en ell la idea de què la biologia podia relacionar-se amb el problema del coneixement, i va descobrir que la psicologia evolutiva serviria de mediadora entre aquests dosassumptes, que donaria com a resultat una sèrie d’obres sobre el coneixement genètic (epistemologia genètica).
Mentre estudiava a Sorbona (França) li van oferir l’oportunitat de treballar en un laboratori dirigit per Alfred Binet. El doctor Simon va suggerir que Piaget podia estandarditzar els tests de raonament de Burt amb nens. Amb aquest projecte cada cop se sentia més fascinat pelsprocessos mitjançant els quals els nens arribaven a les seves respostes, sobretot a les incorrectes, per això va utilitzar el “mètode clínic” que més tard es faria característic del seu treball.
Claparède, impressionat pel treball de Piaget, li va oferir el càrrec de director del Institut J.J. Rousseau a Ginebra. Piaget va acceptar el càrrec el 1921 i poc després va iniciar una sèrie d’estudis sobre elsnens que li donarien fama mundial. Els estudis de Piaget sobre el llenguatge del nen, el raonament causal, les “teories” sobre els fenòmens quotidians, etc... van ser executats en el període de 1921 a 1925 i estan descrits en els seus primers cinc llibres i en una sèrie d’articles. Només a través de l’estudi sobre nens d’edat escolar, Piaget va ser conscient de la necessitat de distingir la lògicaa l’acció,.
El 1923 Piaget va ser escollit per ocupar un càrrec a la Universitat de Neuchâtel i fins 1929 va repartir les seves activitats entre Neuchâtel i Ginebra.
També estava molt ocupat amb els seus treballs d’investigació, el primer dels quals estava compost per dues línies d’investigació. En primer lloc, va fer algun treball preliminar respecte de les reaccions del nen en front elscanvis en la forma de substàncies com el fang, transformacions que no produeixen canvis en el pes ni en el volum. Però el més important entre els nous descobriments de la investigació de Piaget està representat per un sèrie d’estudis del desenvolupament intel•lectual a la infància. Aquestes investigacions del desenvolupament infantil no només van proporcionar a Piaget les dades necessàries sobre els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Etapes Evolutives Del Llenguatge Infantil
  • Piaget y Sus Etapas
  • Etapas de piaget
  • Etapas de Piaget
  • Etapas De Piaget
  • Etapas De Piaget
  • Etapas De Piaget
  • Etapas de Piaget

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS