treball de volcans

Páginas: 5 (1248 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2014
Introducció

És un conegut volcà que ha entrat en erupció en repetides ocasions, massivament i amb conseqüències devastadores al llarg de la història.
En l'actualitat, l'estat del volcà és actiu, creix ràpidament degut a el magma solidificat de cada erupció.

1. Història

Una de les explosions volcàniques més poderoses va succeir en Krakatau a la fi del segle XIX. Krakatau solia ser unailla volcànica localitzada entre Java i Sumatra. Estava localitzada prop de la regió de subducció de la placa Indus-Australiana sota la placa Euroasiàtica.
Al maig de 1883 van començar una sèrie d'erupcions les quals que van continuar fins al 27 d'Agost de 1883, quan una explosió cataclísmica va volar l'illa en trossos.

Es creu que les grans explosions van ser a causa d'un vapor super calent,creat quan les parets del volcà es van fracturar i van permetre l'entrada d'aigua de l'oceà dins de la càmera de magma.

L'illa va explotar amb la força de 100 megatones (la bomba d'Hiroshima va ser d'aproximadament 20 kilotones). L'explosió es va escoltar fins a Madagascar (2 200 milles de distància). Els Tsunamis després de l'explosió van aconseguir fins a 131 peus d'altura i van destruir 163llogarets, al llarg de la costa de Java i Sumatra i van ofegar a un total de 36 000 persones. La cendra de l'explosió va aconseguir fins a 50 milles d'altitud (més alta que l'altitud que aconsegueixen els avions quan volen), i va afectar els patrons de clima de l'any següent.

Les cendra poden tenir un efecte de refredament en el clima, a causa que la cendra roman en el cel i redueix laquantitat de llum solar que arriba fins a la superfície.

2. Erupcions al llarg de la seva història.

L'erupció del 416 o 535 ( depenent del calendari)

La data majoritàriament acceptada de la primera erupció documentada històricament és el 416.
Actualment s'estima que aquesta erupció fou d'al voltant de 400 megatones de TNT (és a dir, 20.000 vegades la potència de la bomba d’Hiroshima). Destruíel con volcànic obrint una caldera de 7 quilòmetres de llarg i deixant les tres illes de Krakatau, Verlaten i Lang.
Aquesta erupció comportà sense cap dubte tsunamis que foren més forts que els de 1883. No obstant, s'ignora la destrucció que pugueren causar.
La perturbació atmosfèrica resultant explicaria les anomalies climàtiques registrades en molts indrets del planeta cap al 535.
Lesconseqüències de l'erupció haurien enfosquit la totalitat de la Terra durant al menys dos anys a partir d'aquesta data. Aquesta erupció hauria llençat tal quantitat de pols, aigua, sofre i gas a l'estratosfera que s'hauria produït un hivern volcànic sobre el planeta durant molts anys.


L'erupció del 1680 i 1681

En aquests dos anys al menys tres navegants holandesos reporten haver vist leserupcions al maig del 1680 i al febrer de 1681.
Malgrat això, l'erupció al 1680-81 és confusa.

L'erupció de 1883

La pre-erupció:

En els anys anteriors a l'erupció de 1883, l'activitat sísmica al voltant del volcà era intensa, amb alguns terratrèmols en llocs distants com Austràlia. El 20 de maig de 1883, tres mesos abans de l'explosió final, van començar a aparèixer regularment fuites de gasosen Perbuatan, al nord de l'illa. Les erupcions de cendra van aconseguir una altitud de 6.000 metres i les explosions van poder ser escoltades en Batàvia (Jakarta), a més de 150 quilòmetres de distància. La filtració d'aigua a la cambra de magma va produir grans quantitats de vapor i fum, però l'activitat es va extingir cap a fins de maig. Això va portar com a conseqüència el relaxament de lapoblació veïna que no van prendre mesures de seguretat més grans, però, la comunitat científica va enviar científics a estudiar la illa i van trobar inquietants signes d'una activitat volcànica que no amainava.

Les primeres erupcions:

El volcà començà a esclatar una altra vegada al voltant del 19 de juny. La causa de l'erupció, segons es creu, fou una nova fissura o fissures que es formaren...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Volcans
  • Volcans
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS