Treball Etnografic

Páginas: 67 (16538 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
Etnografia de les escoles

1. INTRODUCCIÓ
Aquest treball està basat en observacions i comparacions de 4 centres diferents, els quals són: CEIP Dr. Serès, (Alpicat) Col·legi Mirasan, Col·legi Santa Anna i Llar d’infants “La Pau” (Tàrrega). Hem escollit aquests centres per proximitat i comoditat de les persones que realitzem aquest treball. La realització d’aquest treball es basa en que cadacomponent del grup ha fet un diari de camp on hi consta 3 observacions dividides en 3 dies diferents i en hores diferents dels centres anomenats anteriorment. Aquestes observacions es basaran en l’espai físic de l’escola (interior i exterior), les relacions entre les famílies, les relacions entre famílies i docents, les actituds dels infants i per últim com es transmet la informació i quins canals decomunicació utilitzen. A partir d’això, hem fet unes comparacions entre els diferents centres de totes les qüestions que anteriorment s’han anomenat. El treball està dividit en 5 apartats; en el primer descrivim les escoles (la part física i l’estructura interna, és a dir, l’organització). En el segon hi consta la relació família-escola, mitjançant entrevistes fetes a algunes famílies. En elsegüent apartat trobarem els diaris de camp, i a continuació les comparacions extretes d’aquests diaris. Finalment, s’han realitzat uns annexos on hi trobarem una sèrie d’entrevistes a uns membres de l’AMPA, del Consell Escolar i també a les coordinadores de l’etapa d’Educació Infantil, que ens han servit per ampliar la informació. També hem d’esmentar que a l’hora de demanar col·laboració amb elpersonal del centre (ja sigui mestres o membres de L’AMPA) hi hagut escoles on el tracte ha sigut més cordial i ens han pogut facilitar la informació demanada.

4

Etnografia de les escoles

2. DESCRIPCIÓ DE LES ESCOLES.
En aquest apartat ens hem centrat en la descripció de les quatre escoles analitzades i ho hem dividit en dos apartats. El primer apartat on ens centrem en la part física delcentre, ja sigui el seu entorn on està ubicat, com també com és veu el centre des de fora. El segon apartat ens centrem més en la part més interna dels centres, és a dir, la metodologia que utilitzen, la seva organització, etc... També volem esmentar que en les descripcions dels diferents centres hi podem trobar citacions textuals de les observacions en el diari de camp, enquestes i entrevistes quehem dut a terme, citades a peu de pàgina.

5

Etnografia de les escoles

2.1.

ESCOLA DR. SERÉS

Part física Aquest centre és un centre públic situat al poble d’Alpicat. Aquest disposa d’uns 5.648 habitants aproximadament, i uns 15,33 km2 de superfície total. Al costat de les instal·lacions del Parc del Graó s’hi troba l’escola Dr. Serés, creada el 1955 situada en l’edifici queactualment ocupa l’ajuntament per donar resposta a la demanda de l’Ajuntament de Tàrrega. Al 1957 degut a la demanda de les matricules escolars l’escola es va traslladar als baixos de la “comunitat de regants”. Durant els anys 1959 – 1960 es va construir un edifici nou per a l’escola on actualment hi ha la Biblioteca pública del poble. Més tard l’any 1984 es va construir un edifici nou on actualment estàsituada l’escola i que acollia només als alumnes de primària(cicle mitjà i superior) mentre que a l’altre edifici encara quedaven els alumnes d’infantil i de cicle inicial. Al 1990 va haver una ampliació i finalment el curs 2006-2007 es va inaugurar l’ampliació de l’escola que actualment és de tres línies. L’escola es troba a la plaça Gaudí, s/n. Al voltant de l’escola hi ha dos parcs.

6 Etnografia de les escoles

“ El parc del Graó on aquest esta condicionat pel pavelló esportiu del poble, un sorral, camp de futbol, pistes esportives i altres instal·lacions com el bar de les piscines i les piscines municipals. L’altre parc, la gent del poble l’anomenem el “parc dels ànecs” ja que hi ha un llac amb ànecs i oques amb les seves instal·lacions per poder-los facilitar el seu hàbit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • TREBALL
  • Treball E

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS