Treball Germinal

Páginas: 3 (709 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2011
ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

La pel·lícula es situa en França, en plena industrialització del s. XIX. Les classes socials que apareixen en la pel·lícula són, per una part la classe obrera, sóntreballadors d’una mina, quasi no tenen per a menjar i tindre una vida digna. Per altra part està la burgesia, classe social molt adinerada que ajuda als necessitats amb bens materials com roba i menjar.Les condicions laborals que podem observar són: el treball es realitza per la nit, fins l’aurora; la situació del lloc de treball (mina) és precària, s’observa fins un afonament dintre de la mina. Lapart positiva es que el treball ho tenen prop de casa i no perden molt de temps en anar i vindre. Guanyen 30 cèntims al dia i tendeixen a baixar el sou; exigeixen molt més del que els treballadors podenaportar, els xiquets a partir de vuit anys comencen a treballar. Per adquirir una pensió es necessita uns 50 anys de treball i rebrà 150 francs.
Podem veure com la gent en el seu temps lliuregaudien els diumenges on acudien a la fira i gastaven els diners en menjar i beguda, també ballaven, hi havia baralles de galls... Açò ho feia la classe obrera mentre que la burgesia feia grans menjars idesdejunis junt a la família i amics.
El seu mig de transport eren els carruatges o simplement amb cavalls, els que no tenien diners ho feien caminant. La vivenda de la classe obrera era precària,dormien en una mateixa habitació tots els fills. Es dutxaven en el menjador, tots en el mateix aigua mentre que la resta de la família menjava. Pel contrari la burgesia tenia grans palaus amb jardins imolt bona condició de vida.
Degut al treball de la mina, la gent major tenia una salut molt delicada. Els pobres al realitzar la vaga morien al no tindre menjar ni mitjos.
La dona es veu en unprincipi com una figura que deixa de treballar en la mina per a dedicar-se a la família i la casa però prompte tot açò canvia al no tindre suficients pagues per a subsistir. La filla major va a treballar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS