Treball La Lluna De Gel CATALÀ

Páginas: 9 (2114 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2015
TREBALL DE LECTURA
center73215500LA LLUNA DE GEL
Nom de l’alumne: Oriol Olmo
Nom de la professora: Montse González
Curs: 2014-15
Classe: 3r ESO
Trimestre: 1r
97917012192000Assignatura: Llengua Catalana (Lectura)
Oriolmo* 2014
LLENGUA CATALANA. 3r ESO
ÍNDEX
FITXA TÈCNICA ——————————————————————— 3
AUTOR —————————————————————————— 4
ARGUMENT ———————————————————————— 5
ESTIL I CONTEXTLITERARI —————————————————— 6
TEMA I SUBTEMES ————————————————————— 7
PERSONATGES ——————————————————————— 8
RAONAMENT I DEBAT ———————————————————— 9
FRASES IMPACTANTS DEL LLIBRE ——————————————— 10
LEITMOTIV ———————————————————————— 11
FITXA TÈCNICA
Nom del llibre: La Lluna de Gel
right2159000Autor: Santi Baró
Editorial: Barcanova
Sèrie: Anantaviana Nova
Premis: Premi Barcanova deliteratura infantil i juvenil
Data de l’edició: Març de 2011
Lloc d’edició: Barcelona
Llengua: Català
ISBN: 9788448927691
Nombre de pàgines: 192 pàgines

BIOGRAFIA DE L’AUTOR
SANTI BARÓ
Als 16 anys va començar a treballar com a joier al taller de joieria dels seus pares. Tot i que volia ser dramaturg, influenciat per la seva participació des de ben petit a La Passió d'Olesa, va acabar fentd'escriptor, tasca per la qual ha rebut diversos premis. No va ser fins al 1995 que es va decidir a viure de les seves novel·les, i es va dedicar únicament a escriure durant dos anys. Després d'un llarg període sense producció editorial, va publicar El noi que tenia mil anys (2004) i Nit de sang (2006). Aquesta darrera obra va obtenir el 2n Premi Juvenil de Literatura Barcanova. A partir d'aleshoresi gairebé de manera ininterrompuda, Santi Baró ha publicat una desena de novel·les, dues de les quals destinades a públic adult i amb certa notorietat: El rei d'Uruk, que quedà finalista del Premi Ramon Llull l'any 2008, i Tres en ratlla, que relata premonitòriament les manifestacions de l'11 de setembre de 2012 a Barcelona. Actualment combina la seva feina d'escriptor amb la realització dediversos tallers d'escriptura per a nois i noies d'institut.
center3973300
ARGUMENT
La història comença amb la presentació de la Ileana Ionescu, la protagonista. Descriu d’on és, de Grivita, un poble a la regió de Moldàvia, Romania, i diu que és una de les més pobres del país. Grivita és una terra inhòspita i salvatge, plena de neu, óssos i llops. Viu amb la seva família, amb l’avi Nicolai, la sevagermana Lavinia, el seu germà Georges (que viu a Bucarest), el germà petit: en Traian i en Burcea, que té 16 anys. L’ocupació de la família és la ramaderia d’unes poques ovelles i d’un ramat i d’això fer-n’hi formatges i derivats. La família viu en una situació econòmica molt precària. Tota la família ha anat a l’escola fins els 14 anys, fins que és de franc i és el mínim. La Ileana trobava enGeorges com un heroi, perquè havia marxat de casa seva amb 18 anys, a buscar feina i fortuna a la capital, a Bucarest. La Ileana i la Lavinia (la seva germana) volien ser models, com la Alina Vacariu o la Catrinel Menghia, perquè ho havien vist per la televisió. Ja s’acostava la desfilada dels reis de Grivita i aquest any la Ileana i el promès oficial de la Lavinia eren els escollits; això vacomportar que la Ileana s’enfadés moltíssim. Capítols més tard diu que la Ileana i la Lavinia han de seguir els passos d’en Georges i han de marxar de casa perquè els pares no els poden mantenir, amb 14 i 15 anys respectivament. El pare i la mare els ho van explicar com si fos una possibilitat de complir els seus somnis de ser models. En Georges havia passat 4 dies seguits buscant per les escombraries ipidolant almoina. La vida a la capital era molt difícil. Des de petita la Ileana es pensava que la Lluna era feta de gel i ara, una de les seves il·lusions es desmentia i se sentia molt trista; havia arribat el moment de anar a viure a la capital.
Bucarest feia por per a les noies, una ciutat tan gran se’l feia encara molt més gegant a la Ileana i la Lavinia, que acabaven d’arribar a la capital...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Hockey Gel Catala
  • treball catala
  • treball catala intrerrail
  • Treball català: relats de fantasmes.
  • Treball catala
  • TREBALL CATAL
  • Treball Àgora Català
  • L´aventura del catala, treball.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS