Treball Valenci Pasqua

Páginas: 5 (1042 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2015
Treball Valencià Pasqua



Text 12
Aquest text tracta la separació de dos enamorats, Isolda i Tristany, que malalts d’amor han tingut que allunyar-se l’un de l’altre per petició del rei Marc i viure ocultant els seus sentiments.

Text 13
Paris té que escapar-se per a salvar la seva vida però aquest sabent que de totes formes va morir prefereix fer-ho a la vora de la seua amada, Viana.La enamorada li diu que son pare no li pot maltractar però que no hi estaría tranquil.la sabent que el seu amat moriría si es quedava amb ella. Doncs Viana va fer pujar a Paris damunt del cavall i anar-se’n lluny on la seva vida no patira però abans li donà un diamant per a que ell no s’hi olvidarà mai d’ella.

Text 14
Romeu i Julieta son una parella d’enamorats que no poden fer public el seuamor perque hi ha ribalitat entre les seues famílies. Julieta intenta convencer al seu amat per a que negué el seu cognom i així mateix ella el seu i poder viure una vida d’amor sense amagar-se per tremor als seus pares. Julieta diu que la persona no té res avore amb el cognom per aixó vol a Romeu per damunt de tot.

Text 15
Tristany li diu al seu amic que te una vertadera amada y que si ell podríaanar a buscarla en vaixell i que si la trobavava portara el vaixell amb la vela blanca i que si no la trobavava portara la vela negra, a les hores Isolda va escoltar la conversa y tot el amor que tenia cap a Tristany es va convertir en odi. Isolda va mentir a Tristany i li va dir que el vaixell tornava en la vela negra i Tristany va morir del disgust.
Amors contrariats.
Amors contrariats sonaquells en el cual dues persones estan enamorats l’una de l’altre pero hi existeixen certes circunstancies que no fan posible que aquestos viuen el seu amor lliurement.
Hi ha diversos tipus de inconvenients com per exemple en l’edat antiga i mitja la ribalitat entre famílies o regnes (Romeu i Julieta). Altre exemple es la negació per part del pare i l’intent d’assasinat del enamorat (Paris i Viana).L’amor contrariat no es un amor platonic ni no correspongut, els dos estan feliços junts pero no ho poden estar.


Text 18
Julieta vol evitar el seu casament amb el conte Paris perque ella esta enamorada de Romeu aleshores li demana conseig al Fra Llorenç. Aquest l’hi dona una pócima que li farà dormir durant 42 hores en les cuals Romeu esta al tant de la brujería per a que quant la seua amadadesperté anar-se’n amb ella i viure tot sols el seu amor.

Text 19
Tristany i Isolda son descoberts per aixó Tristan hi es portat amb les mans lligades amb una corda. Les seues llagrimes solament donaran vergonya. Mentres tant la reina exclama el seu salvament.

Text 20
Julieta es despertà pasades 24 hores i trova al seu amat mort al seu costat. Aquesta, dolorida no pot viure amb la mort de Romeual cap rondant-li per aixó agafa un punyal i se’l clava a l’estomac per a morir amb ell.
Text 21
Carmesina esta destrosada per la mort de Tirant, ella lamenta la seua mort i de tent for que li besa es trenca el nas. Carmesina proclama que vol anar amb ell, ella no vol pasar el reste de la seua vida sense ell aleshores va caure morta damunt del cos del seu amat pero els metges la van reanimar. Cuanla varen reanimar es va llansar una altra vegada als brasos del estimat a causa del dolor que patia tirava sang per la boca. Concluit aixó de tant rogar-li al senyor que volia estar amb el seu estimat van apareixer dos angels i se la van dur.

Text 22
Hero troba al seu amat Leander mort a la platja i comensa a plorar per ell.
Ella vol besar al seu amante per ultima vegada encara que ell estigasense vida, cuan li dona el bes comensa a plorar i com esta tan prop d’ell pareixia que Leander estaba plorant per la seua amada.

La dona enamorada.
La dona enamorada es aquell tipus de dona capaç de fer qualsevol cosa per tal de estar sempre al costat del seu amat incluint en la mort. Per exemple si el seu amat es mor, aquella es capaç de matar-se a ella mateixa per tal de no separarse mai del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball valencià
  • Treball valencià
  • Treball Valenci
  • Treball valencià
  • Treball Vacances De Pasqua
  • TREBALL VALENCIA VICENT
  • Treball Bo Valencia Tema 3
  • LA PEDRA EN SEC A VILAFRANCA TREBALL VALENCIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS