Trencant lespiral de la pobresa infantil

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (293 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 24 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Trencant l’ espiral de la pobresa infantil

El Programa Latituds de TV3, és un programa que vol donar visibilitat als qui impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i lesguerres del món. El programa parla de la pobresa infantil i es diu que amb la crisi la pobresa s'estén a Catalunya i els nens estan entre els més desprotegits.
En aquest primercapítol de la temporada el programa aborda la tasca de diverses entitats socials per a pal·liar la situació de pobresa en la que viuen molts infants a Catalunya.
En concret escentra en la tasca que fan la Fundació Casal l’Amic, l’Associació Educativa Ítaca i recull també les observacions i opinions de professionals de l’Institut d’Infància i Món Urbà i laPlataforma d’Infància de Catalunya (Pincat)
Les dades són alarmants: a Catalunya, 1 de cada quatre infants viu sota el llindar de la pobresa.
Es comença per no poder pagaractivitats extraescolars, material escolar o roba; i moltes famílies han de decidir entre pagar un rebut o comprar menjar. Així comença l’espiral de la pobresa: si no es pot pagar el gas,no hi ha aigua calenta i apareixen problemes d’higiene.
Entitats que diàriament ajuden els infants i les seves famílies i que activen les alarmes davant la gravetat de la situacióactual, una situació que, diuen, pot fracturar la cohesió social a Catalunya.
El capital social d’una societat es comença a generar en l’educació dels infants. I si no esgaranteix un mínim d’igualtat d’oportunitats, es posa en perill la futura cohesió social i el desenvolupament col•lectiu.

Link vídeo : http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3750170Links d’interès: http://www.fundacio-casalamic.com/
http://www.itacaelsvents.org/ca/
http://www.ciimu.org/
http://www.tercersector.cat/
tracking img