Trigonometria

Páginas: 5 (1245 palabras) Publicado: 5 de junio de 2011
INTRODUCCIÓ

La mininvestigació, ha constat de dues grans parts, dividides principalment per el treball en conjunt i el treball individual que ha consistit principalment en aplicar els coneixements obtinguts en el treball en conjunt responent un seguit de preguntes i després realitzant l’informe sencer.

Hem treballat tres dies a classe en tot el conjunt, que es correspon a la part en el qualam treballar en grup, al qual vam haver de portar el paper DIN A-3 mil•limetrat, i dibuixar-hi o representar-hi gràficament el que vam treballar anteriorment a la classe que era la Trigonometria. La veritat és que no era molt difícil però entendre el procediment va ser fàcil gràcies a l’ajuda dels companys, i també, la del professor, que ens va ensenyar a la pissarra com realitzar-ho prenent lesnostres iniciatives i seguint les instruccions la mininvestigació. Jo no vaig tenir suficient temps per acabar a la classe per això vaig fer el dibuix del cosinus a casa juntament amb l’ Ignasi Solà. I al dia següent els vaig presentar o els vaig portar a classe, i vaig poder començar a resoldre les preguntes per mi sol de l’apartat corresponent, i aplicant els coneixements aplicats i obtinguts dequan vam fer la representació gràfica. Ara ja tenia més o menys acabada la part en grup en el qual tots ens vam poder ajudar a realitzar, i ara estic fent aquesta introducció, i més tard faré l’exposició de resultats per acabar fent les conclusions, i acabar presentant el treball amb la part pràctica que vam fer a classe i ajuntat amb això que és la part individual. El treball doncs, ha consistiten una part més pràctica, que vam realitzar a la classe, i una part més individual, i on hem hagut de pensar i aplicar, tot allò que vam representar gràficament.

EXPOSICIÓ DE RESULTATS

En aquest apartat haurem de exposar els resultats obtinguts tant a la part en grup, de l’expressió gràfica, i també de les respostes obtingudes del qüestionari del apartat de la mininvestigació, que feiapreguntes que feien referència a la part en grup.

Faré una breu barreja entre les respostes obtingudes del qüestionari, i també explicaré després quines conclusions en vaig treure.

Primer de tot se’ns demanava quins valors determinats del sinus el cosinus i també de la tangent estaven compresos, i el perquè.

El que vaig entendre jo a través de l’expressió gràfica és que el sinus va de 0 a1, després passa per zero i va al menys 1, torna al zero i fins a l’1, El cosinus va igual que el sinus, en canvi, la tangent surt de 0 i va fins a l’infinit, i després d’una disminuïda va fins al menys infinit.

També se’ns han demanat en quin punt, les formes o gràfiques representades tallaven l’eix d’abscisses, el que hem pogut comprovar es que entre el sinus i el cosinus s’estableix unapetita diferència i és que Al sinus, l’eix talla a 180º i a 360º. Al cosinus talla a 90º i a 270º. En canvi la tangent només tallava a 180 graus.

També enfocat des de una altre punt de vista , en el qual havíem més d’observar les gràfiques i descriure`n el seu aspecte gràfic també se’n ens han fet unes quantes qüestions com per exemple, En quins trams són creixents les gràfiques, i en quinsdecreixents

El que he pogut observar es que el sinus de 0 a 90º és positiu, i a partir d’aquest punt comença a descendir ( o sigui negatiu ) fins a 270º i de 270º fins a 360º torna a ser positiu.
El cosinus comenta sent negatiu de 0 a 180º, i realitza un canvi de signe fins a 360º ( positiu ).
Pel que fa la tangent, tota és creixent ( positiva ).

També una altre pregunta molt semblant queens deia quins eren, doncs, els punts que es trobaven per sobre de tots els del seu voltant, i és que del sinus era el , del sinus a 90º positiu. dEl cosinus, 0 i 360º són els punts màxims positius. I de La tangent eren el 70 i 250º que són els positius. +

En els representacions gràfiques també hem pogut observar que hi havíem punts mínims, que destacaven també respecte als del seu voltant i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TRIGONOMETRIA
  • trigonometria
  • ¿Qué es la Trigonometría?
  • La Trigonometria
  • Trigonometria
  • trigonometria
  • Trigonometria
  • Trigonometria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS