Troya

Páginas: 23 (5642 palabras) Publicado: 29 de enero de 2012
La guerra de Troia 

Si bé Troia està inspirada en la Ilíada, també inclou altres elements que no es troben en l’obra d'Homer. El Cavall de Troia no forma part de la Ilíada, i només Virgili va escriure bastant extensament sobre el saqueig de Troia en L'Eneida. "La nostra pel·lícula és una col·lecció de temes i d'elements històrics, extrets principalment de la Ilíada", diu Petersen. "Un aspecteen què dissentim del relat d'Homer és que en la nostra història no apareixen déus. Els déus en la Ilíada estan directament implicats en la història: lluiten, ajuden, manipulen. Això no succeeix en la nostra història. La religió és allà, les creences són allà, però els déus només s'esmenten, no formen part de la història. Això no hagués estat d'acord amb el nivell de realisme que desitjàvem donara la pel·lícula ".
Durant algun temps es va creure que la guerra de Troia era només una invenció de l'antic poeta Homer. Sense el suport d'una evidència escrita de la civilització que ell va descriure, l’arqueologia s’ha convertit en la clau per desvetllar la veritat d’aquest antic passat.
Les ruïnes del que, segons es creu ara, era en realitat la ciutat de Troia, no van ser descobertes fins al’any 1871. Els investigadors que van estar intentant trobar aquesta ciutat durant diversos segles creien generalment que la gran ciutat emmurallada estava davant el Mar Egeu en una zona de l'actual Turquia anomenada Tróade, conservant alguna cosa de l’antic nom de Troia. Però no sembla existir cap evidència de la seva situació exacta.
La fama del descobriment de Troia va ser per a l’empresarii arqueòleg novell alemany Heinrich Schliemann. L’arqueòleg britànic Frank Calvert es va veure llavors totalment desacreditat al suggerir que Schliemann hauria excavar en un lloc anomenat Hisarlik, lloc que actualment es reconeix que és on estava l’antiga Troia.
Encara hi ha un debat sobre si va ser simplement una guerra el que va causar la destrucció de Troia: hi ha indicis que apunten que vaser un terratrèmol i no un assalt armat el que va causar la seva destrucció. Molts historiadors creuen que va poder haver hagut diverses guerres entre els grecs i els troians, potser amb una gran guerra final. Sota qualsevol perspectiva, no queda cap dubte de la desaparició d’una de les grans ciutats-estat al costat del Mar Egeu.
La causa més probable de la guerra, o de la sèrie de guerres, vaser el control sobre els Dardanelos, un estret marítim que condueix al Mar Negre. Però el rapte de l’esposa d’un rei va poder ser una bona excusa per iniciar el sagnant conflicte que la llegenda d'Homer suggereix que va durar 10 anys. La Ilíada només descriu els esdeveniments que van tenir lloc durant un període de 50 dies. No obstant això, si la literatura és perquè la creem i si la longevitat ésla mesura, van ser els 50 dies més memorables en la història de la humanitat.

Resum de la pel·lícula

La pel·lícula comença amb una disputa entre els exèrcits d'Agamèmnon i el rei de Tessàlia. Agamèmnon i el rei acorden resoldre la batalla enfrontant els dos homes més forts de cada exèrcit. És llavors quan criden Aquil·les, el millor guerrer de les fileres gregues. Aquil·les i Boagrius, elmillor de Tessàlia, comencen la lluita, guanyant Aquil·les amb facilitat, però deixant notar que ho féu no per ordres d'Agamèmnon, sinó per ser-ne recordat. Després, a Esparta, el rei Menelau celebra una festa amb els prínceps de Troia: Hèctor i Paris. Enmig de la festa Paris entra amb cura a la cambra on es troba Helena, reina d'Esparta, i li demana que se’n vaig amb ell a Troia, ja que no han detémer de Menelau. A l’endemà Hèctor, Paris i els altres troians tornen en un vaixell pel mar Egeu, llavors Paris li confessa al seu germà gran que ha portat Helena amb ell. Hèctor se’n molesta amb la decisió però opta per portar Helena perquè no tenia una altra alternativa, el dany ja havia estat fet.
Mentrestant, a Micenes, Menelau demana ajut al seu germà, Agamèmnon, per recuperar la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Troya
  • Troya
  • Troya
  • Troya
  • troya
  • Troya
  • troy
  • Troya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS