Tuberculosis

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 22 (5366 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 15 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
LA TUBERCULOSI
PART TEÒRICA
La tuberculosi és una malaltia infectivo- contagiosa crònica que afecta als pulmons, encara que també pot passar per altres òrgans, si aquesta infermetat evoluciona pot provocar unes grans complicacions i nombroses. Gràcies als antibiòtics , la probabilitat de tenir aquest trastorn i de tenir les nombroses complicacions és menor que en anys anteriors. Encara iaixí aquesta infermetat continua sent una de les malalties infectivo-contagioses més freqüents.
La tuberculosi és també una infermetat greu causada per bacteris actius.
Si les defenses del cos estan dèbils, pot passar que una persona caigui malalta de tuberculosis immediatament després de que els bacteris entrin en el organisme de la persona malalta.
També pot passar que les defenses del cosestiguin dèbils, els bacteris inactius es reactiven encara després d’anys y es pot produir la infermetat. Això es por produir a causa : de l’edat, a una infermetat greu, al abús de drogues o alcohol, o a la infecció del VHI (Sida)
També pot haver algun cas en el que les defenses del cos estan debilitades i els bacteris inactius de la tuberculosis es reactivin, llavors els bacteris poden sortirde les parets, multiplicar-se i sobretot poden danyar els pulmons o altres òrgans.
Si les persones infectades no prenen cap tipus de medicina poden emmalaltir de gravetat i potser , fins i tot, morir. La tuberculosi es pot curar si la persona te un diagnòstic o un tractament mèdic apropiat i pren els antibiòtics o els medicaments que els hi demana.


CAUSA: Mycobacterium tuberculosis.Aquesta infermetat es transmet per via respiratòria. La persona amb tuberculosis, elimina el microbi en les gotes de saliva al tenir tos o al esternudar. Aquest microbi pot està espirat per una persona que està sana però amb contacte amb el posseïdor d’aquesta infermetat de la tuberculosis i així contagiar-se

Per contreure la tuberculosis ha d’haver un contacte diari amb una persona quetingui la malaltia. Per aquesta raó, la majoria contrau la infermetat de persones amb les quals està molt de temps, per exemple, un familiar, amic, o un company de treball.
MYCOBACTERIUM TUBERCULOSIS
El Mycobacterium tuberculosis és un bacteri que causa els casos de tuberculosi, també anomenat bacil de Koch. Se li va anomenar així i es va descobrir el 24 de març de 1882 per Koch, es va posar abansel nom de bacil de Koch en honor al seu descobridor. El genoma es va arribar a veure al 1998.
El M. Tuberculosis és un bacteri aeròbic ( no pot viure sense oxigen però va incorporar la lactosa.
El temps que triga en dividir-se és molt lent (15-20 hores) en comparació amb els diferents bacteris que hi ha, com és el cas de Escherichia coli que és capaç de dividir-se en només uns 20 minuts. Peraquest motiu, la tuberculosi es desenvolupa de manera molt lenta i pot triga o tardar uns anys.
El lloc natural és l’organisme de la persona infectada pel virus però no presenten cap dels símptomes d’aquesta. La font de la infecció correspon a les secrecions de la respiració de les persones que tenen la tuberculosis dels pulmons que no s’ha tractat o que ha estat mal tractada. Aquestes secrecionses visualitzen quan el malalt tus, parla o només exhala aire, es formen unes gotes microscòpiques, també anomenades gotetes de Flügge. Per on es contagia aquest virus és directa , el contagi és produït quan la persona absorbeix aquestes gotetes en suspensió en l’aire. El contacte amb el malalt a de ser pròxim, el contacte amb el malalt ha de ser freqüent, ja que després de la aspiració d’algunsbacils per casualitat, els gèrmens són emportats per les microvellositats de les mucoses respiratòries cap a la cavitat de la boca, darrerament són empassats, per uns éssers que estan inactius per les secrecions digestives. El contagi és produeix en més casos en infants petits i en persones d’una mitjana edat de 15 a 30 anys, la aproximació corporal és més comú, sobretot en aquelles persones que...
tracking img