turismo

Páginas: 6 (1336 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2014

1. Introducció
La manera fàcil i ràpida de definir la paraula viatjar es:
Viatjar es desplaçar-se d’unt punt, que li posarem A, a un altre B.
Però si entenem la vida com un viatge, quin sentit tindria llavors anar des de un punt d’origen a un destí qualsevol? Viatjar es com la mateixa vida, el que passa es que un no sap cap a on portarà ni que passarà fins que no s’hi troba. Serà sempreincert i per molt que ho intentem, mai sabrem el que hi ha a l'altra banda d'aquest turó, més enllà d'aquell desert o un cop creuat l'oceà.
Però viatjar no es només això, es molt més. Viatjant pots descobrir el profund sentiment de llibertat, posar actius els cinc sentits, el plaer de descobrir l’inesperat, sentir la passió de cada moment, viure una infinitat d'intenses emocions, obrir i ampliar lanostre ment. En definitiva, viatjar és estimar la pròpia vida. I si voleu saber com fer-ho, benvolguts viatgers, obriu les vostres ments perquè el que us estic a punt d’explicar canviarà el concepte que teniu de viatjar.













2. Evolució del turisme
El turisme com a tal, neix al segle XIX, com una conseqüència de la Revolució Industrial, van ser molts els motius que vaempènyer els nostres avantpassats a moure’s. L'oci, el descans, la cultura, la salut, els negocis o les relacions familiars en són exemples. Aquests moviments es caracteritzen per la seva finalitat d'altres tipus de viatges motivats per guerres, moviments migratoris, conquesta, comerç, entre d'altres. No obstant això el turisme té antecedents històrics clars.
Des dels seus inicis l’ésser humà haestat un animal viatger com espècie. Ja que els desplaçaments i canvis de residència de grups humans d'unes zones a unes altres han estat constants des de la remota prehistòria. Nomadismes, invasions, pelegrinatges, expedicions comercials i colonitzacions han construït el món que avui coneixem. La primera migració va ser la que va treure de la seva pàtria originària a l'Àfrica als nostresavantpassats en diverses onades per expandir-se pel món. Què els va empènyer a emprendre tant colossal viatge? Probablement aquelles primeres avançades d'Homo ergaster, aclaparades per la fam i per un augment de la població, van aprofitar una bonança climàtica fa 1,7 milions d'anys per entrar a Àsia i colonitzar nous territoris. Després, successives onades d'homínids cada vegada més evolucionats vanseguir avançant en la recerca de millors oportunitats de caça, fins a arribar a Europa, on la presència humana (Homo antecessor) està datada fa uns 700.000 anys.
FALTA PETITA INTRODUCCIó
2.1. Edat Antigua
En la Grècia clàssica es donava gran importància a l’oci, i el temps lliure el dedicaven a la cultura, la diversió, la religió i a l’esport. Els desplaçaments més destacats eren els que esrealitzaven amb motiu d’assistir als Jocs Olímpics antics a la ciutat d’Olímpia, a les quals acudien milers de persones i on es barrejaven religió i esport. També existien peregrinacions religioses, com les que es dirigien als oracles de Delfos i de Dódona. Durant l'Imperi romà els romans freqüentaven aigües termals (termes de Caracalla), eren assidus de grans espectacles, com els teatres, i realitzavendesplaçaments habituals cap a la costa (molt conegut és el cas d'una vila de vacances a la vora del mar). Aquests viatges de plaer van ser possibles a causa de tres factors fonamentals: la Pau romana, el desenvolupament d'importants vies de comunicació i la prosperitat econòmica que va possibilitar a alguns ciutadans mitjans econòmics i temps lliure.

2.2. Edat mitja
Durant l'Edat Mitjana esdóna un retrocés a causa de la major conflictivitat i recessió econòmica conseqüent. El canvi de la cultura antiga a la medieval, que va tenir lloc al llarg dels cinc segles del període conegut com l'Alta Edat Mitjana, es va realitzar de forma gradual i gairebé imperceptible. L'economia, l'organització social i l'art romans van decaure gradualment però de forma inevitable, i una de les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS