Un, dos, tres (billy wilder, 1961) català

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (510 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 13 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Un, dos, tres (1961), dirgida per Billy Wilder

1) Què passa?

En plena Guerra Freda, el senyor MacNamara, un nord-americà, cap de vendes de Coca Cola al Berlín Occidental, i amb grans ambicionsde futur, rep un dia l'encàrrec del president de l'empresa de cuidar la seva filla, de visita temporal a Berlín. Però la filla del president (Scarlett) s'acaba enamorant d'un jove alemany comunistadel costat oriental (Otto), i quan això ocorre totes les aspiracions de MacNamara es posen en perill. Així doncs, fa tot el possible per desfer la relació abans que el pare de la noia se n'assabenti.2) On passa?

La pel•lícula té lloc a Berlín, oriental i occidental.

3) Quan passa?

El film es va rodar a l'agost de 1961, poc abans que s'aixequés el mur de Berlín, això va intensificarles tensions entre els Estats Units i l'URSS. El film està ambientat en el Berlín de la Guerra Freda, explica com va quedar dividit Berlín en dues parts (teló d'acer), una part dominada pels comunistesi una altra pels capitalistes.

4) Relacions que es poden establir

a)Com es mostra la zona oriental de Berlín? I la zona occidental?

La zona oriental de Berlín es mostra com una zonacomunista, al contrari que la zona occidental, que es mostra com una zona capitalista.

b)Es podria dir que la Coca Cola és l'autèntica protagonista de la pel•lícula, però quin paper hi juga?

Enaquesta pel•lícula la Coca Cola juga el rol de símbol capitalista.

c) Com es critica de forma irònica el capitalisme? Reprodueix-ne alguna expressió il•lustrativa.

El capitalisme es critica deforma irònica sobretot amb MacNamara,. Veiem una metàfora entre capitalisme i comunisme amb l'ús d'un tossut, impetuós i no gaire lúcid jove, i el capitalista, en el cínic, hàbil i manipulador cap devendes, que es capaç de rebaixar-se per obtenir el que vol, en aquest cas, fent de "minyona" de la filla del president.

d) Com es satiritza de forma intel•ligent els avantatges i els defectes del...
tracking img