UNESCO

Páginas: 4 (813 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2013
L’Organització de les Nacions Unides per l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va néixer el 1945 i actualment té la seu a París. Aquesta organització té com a objectiu:
Contribuir a laconservació de la pau i de la seguretat –mitjançant l’educació, la ciència i la cultura-, la col·laboració entre les nacions amb la finalitat de garantir a tothom, sense distinció d’ètnia, sexe, llengua oreligió, el respecte universal de la justícia, de la llei, dels drets humans i de les llibertats fonamentals que la Carta de les Nacions Unides reconeix a tots els pobles.
La UNESCO, malgrat no serun organisme específic d’atenció a la infància, el 1972 va incorporar un programa d’educació preescolar. A l’actualitat, la seva missió amb referència a la infància consisteix a donar suport aldesenvolupament d’una política internacional que promogui l’atenció a la infància d’una manera integrada, i un sistema educatiu que inclogui el desenvolupament de manera global del benestar dels infants.
L’Organización conta amb 195 membrs y 8 Membres associats.
La primera infància es defineix com el període que va del naixement fins als vuit anys d'edat. Etapa d'extraordinari desenvolupament delcervell, aquesta fase senti les bases de l'aprenentatge posterior.
Als països en desenvolupament, 10,5 milions de nens menors de cinc anys moren anualment, víctimes de malalties que podrien prevenir-se.La UNESCO fomenta programes d'atenció i educació de la primera infància (*AEPI) que s'ocupen de la salut, l'alimentació, la seguretat i l'aprenentatge, i que contribueixen al desenvolupamentintegral dels nens. La *AEPI forma part d'un conjunt de programes que tenen per objecte la promoció d'una educació inclusivament.
La misió del Sector Educació de la UNESCO és:
Assumir un lideratgeinternacional en la creació de societats de l'aprenentatge que atorguin oportunitats d'educació a tota la població;
Lliurar coneixements especialitzats i fomentar la creació d'aliances encaminades a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • UNESCO
  • unesco
  • Unesco
  • Unesco
  • unesco
  • estadar unesco
  • unesco
  • unesco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS