Unidad didàctica

Páginas: 19 (4510 palabras) Publicado: 23 de enero de 2011
EL RECICLATGE
1. Breu història del reciclatge
Tan aviat com van existir les primeres formes de vida hi ha hagut escombraries. Una vegada que els éssers humans van començar a inventar, les escombraries van augmentar de manera important. L'evidència més primerenca de la col·lecció d'escombraries organitzades va començar en 400 A. de C. amb els grecs clàssics . Els Grecs van començar el quereconeixeríem com a descàrrega municipal.

1690 la família de Rittenhouse va obrir el primer paper que reciclava el molí als bancs de la cala de Wissahickon prop de Philadelphia. A Nova York el 1897 és va obrir el primer centre de reciclatge (I.I.O.O.). No és fins a 1970 no obstant això que els I.I.O.O. aconsegueixin objectius o seriosos sobre el reciclatge. El primer dia de terra va ser celebrat el22 d'abril en un esforç per exposar la idea del reciclatge als I.I.O.O. Aquest mateix any, van formar l'Agència de Protecció Ambiental. Aquesta s'encarregava d’establir i Ambiental. d'executar estàndards de la protecció del medi ambient. Al voltant del 1975, 50 estats tingueren certa forma de regulació de les escombraries sòlides. Avui en dia, es fan nombroses campanyes de reciclatge, per tal deconscienciar a la població que aquest procés és molt important per el nostre planeta. És un procés molt senzill que si tots i cada un de nosaltres el duguéssim a terme, faríem un gran favor a la naturalesa i a nosaltres mateixos.

2. Què és el reciclatge?
El reciclatge és la recuperació i el reprocés de parts o elements d'un article, tecnologia, o aparell que en arribar al final de la seva vidaútil pot ser , reutilitzat.

1

Les fases bàsiques del reciclatge són la recol·lecció dels residus, el seu procés o la fabricació a altres productes, els quals podran ser reciclats ells mateixos. Els materials que acostumen a ser reciclats són el ferro, l'alumini, les ampolles de vidre, el paper, la fusta i el plàstic.

El reciclatge implica el processament de materials utilitzats per a quepuguin ser productes nous per evitar malbaratament de materials potencialment útils, per reduir el consum de primera matèria fresca, per reduir ús d'energia, per reduir contaminació atmosfèrica i contaminació de l'aigua (de l'abocament) reduint la necessitat de disposició del rebuig "convencional", i per abaixar emissions de gas hivernacle en comparació amb la producció.

El reciclatge és uncomponent clau de gestió de residus moderna i és el tercer component de la jerarquia del reciclatge: "Reduir, Reutilitzar, Reciclar". Reciclar és per tant l'acció de tornar a introduir en el cicle de producció i consum productes materials obtinguts de residus. Per exemple, reciclar un ordinador significa que, o bé les seves parts o les matèries primeres que formen els seus components tornen autilitzar-la. També es refereix al conjunt d'activitats que pretenen reutilitzar parts d'articles que, en el seu conjunt, han arribat al final de la seva vida útil, però que admeten un ús addicional per alguns dels seus components o elements. Al procés per disposar d'aquestes parts o elements, i preparar-los per la seva nova utilització, es coneix com a recollida selectiva. La producció de mercaderies iproductes, que fan créixer el consum i com a conseqüència el augment de residus de diversos tipus ha obligat a les societats modernes a desenvolupar diferents mètodes de tractament d'aquests residus, amb el que l'aplicació del reciclatge troba justificació suficient per posar-se en pràctica.

En una visió ecològica del món, el reciclatge és la tercera i darrera mida en el objectiu de ladisminució de residus; el primer seria la reducció del consum, i el segon la reutilització
2

3. Quines són les raons per reciclar?
Aquestes són unes de les raons per les quals és important i necessari reciclar: • • • • • • Si es recicla el vidre s'estalvia un 90% d'energia i per cada tona reciclada s'estalvien 1,2 tones de matèries primeres Recuperar dues tones de plàstic equival a estalviar una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unidad Didáctica
  • Unidad Didactica
  • UNIDAD DIDÁCTICA
  • Unidad didactica
  • Unidad didactica
  • Unidad didáctica
  • Unidad didactica
  • Unidad didactica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS