Unidad Didactica

Páginas: 39 (9677 palabras) Publicado: 31 de julio de 2012
1. JUSTIFICACIÓ
Aquesta unitat didàctica em permet treballar de forma globalitzada tota l’àrea d’identitat i autonomia personal. A més a més, és un contingut curricular bàsic important per a l’Educació Infantil.
L’objectiu principal és desenvolupar en els nens l’aprenentatge del cos, les seues característiques principals, les parts, les funcions, etc. Tot això, encaminat a que els nensdesenvolupen el coneixement de sí mateix i del seu cos formant-se una imatge positiva.
A més a més, partim de la realitat més propera als nens, és a dir, el seu cos, descobrint així les seues possibilitats i les seues limitacions, i acceptant-les. A partir d’aquesta unitat didàctica els xiquets aprendran les diferències i similituds respecte dels altres i reforçaran hàbits d’higiene, alimentació,...que treballem diàriament a classe.
2. TEMPORALITZACIÓ
Aquesta unitat didàctica és la número 7 de la meua programació i es treballa durant 3 setmanes que van des del 1 de Març fins el 18 de Març. La seua duració total és de 30 sessions.
La unitat didàctica la treballarem dins del moment del dia que nosaltres dediquem exclusivament a la unitat didàctica i ho farem tant amb activitats de gran grupi de petit grup, com amb activitats que realitzaran els nens individualment.
El moment de dur a terme la meua unitat didàctica pel matí va: després de la trobada i abans de l’esmorzar amb una duració de 50 minuts. Per la vesprada, la treballarem també després de la trobada i abans del pati, amb una duració de 45 minuts. Com que la treballem sempre després de la trobada, aprofitarem aquestmoment per a parlar sobre la fitxa que anem a fer a continuació i d’aquesta manera, treballar amb ells prèviament verbalment tot allò que després deixarem plasmat al paper.
A més a més, al plànol, també podem observar que la meua aula està organitzada per zones d’aprenentatge, per tant trobem una zona d’unitat didàctica on ubicarem tot el material relacionat amb ella.
3. OBJECTIUS
Els objectiusgenerals de cicle establerts pel Decret 38/2008, de 28 de Març, que treballarem en aquesta unitat didàctica seran tots, a causa de la riquesa d’aquestos moments educatius però més concretament aprofundirem en el següents: a, b, c, d, e, k
a. Conèixer el seu propi cos i el dels altres, les seues possibilitats d’acció i aprendre a respectar les diferències.
b. Observar i explorar el seu entornfamiliar, natural i social.
c. Adquirir autonomia en les seus activitats habituals.
d. Desenrotllar les seues capacitats afectives.
e. Relacionar-se amb els altres i adquirir pautes elementals de convivència i relació social, així com exercitar-se en la resolució pacífica de conflictes.
k. Valorar les diverses manifestacions artístiques.
A més a més, aquesta unitat didàctica està vinculada a les 3àrees del currículum degut a l’enfocament globalitzador, però més concretament treballa l’àrea 1 “Coneixement de sí mateix i autonomia personal” i l’àrea 3 “Llenguatge: Comunicació i representació”. Els objectius més treballats de l’àrea 1 són: 1, 2, 3, 4, 6, 7 i 8.
1. Conèixer el propi cos i les seues possibilitats d’acció, adquirint de manera progressiva una precisió més gran en els gestos imoviments.
2. Descobrir i utilitzar les pròpies possibilitats motrius, sensitives i expressives, adoptant postures i actituds adequades a les diverses activitats que exerceix en la seua vida quotidiana.
3. Adquirir progressivament autoconfiança i una imatge ajustada i positiva de si mateix i identificar les seues característiques i qualitats personals.
4. Respectar les característiques iqualitats de les altres persones, acceptant i valorant la varietat de sexes, ètnies, creences o qualsevol altre fet diferenciador.
6. Conèixer, manifestar i explicitar els propis sentiments, les emocions i les necessitats, i respectar els dels altres.
7. Adquirir una progressiva autonomia en les seues activitats habituals.
8. Adquirir hàbits relacionats amb el benestar, la seguretat personal, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unidad Didáctica
  • Unidad Didactica
  • UNIDAD DIDÁCTICA
  • Unidad didactica
  • Unidad didactica
  • Unidad didáctica
  • Unidad didactica
  • Unidad didactica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS