Unidad Didàctica

Páginas: 5 (1041 palabras) Publicado: 21 de abril de 2012
ACTIVITAT D’AVALUACIÓ 2

1. La situació-problema que es planteja en aquest ABP és la cursa d’orientació. Però per a realitzar la cursa d’orientació s’han de tenir en compte les normes bàsiques i els mètodes de prevenció de riscos que en aquest cas poden ser simplement la interpretació d’un mapa perquè l’alumne no es perdi, coneixement de la brúixola per saber on estar l’alumne en tot momenti per últim el coneixement del terreny on es pot fer la cursa d’orientació.
Objectius:
- Investigar i conèixer les normes i els materials bàsics de seguretat i prevenció de riscos en una cursa d’orientació a la natura.
- Saber utilitzar els materials necessaris per a realitzar una cursa d’orientació.
- planificar i posar en pràctica de manera autònoma una ruta viable per a realitzar una bonacursa d’orientació.

2. Les competències bàsiques que treballarem en aquesta activitat seran les següents:

* Competència comunicativa lingüística i audiovisual. Aquesta competència la treballarem ja que els alumnes hauran d’explicar-se l’informació que han trobat i posar-la en comú.
* Tractament de la informació i competència digital, en aquesta competència els alumnes hauran debuscar informació en grups en pagines web relacionades amb les curses d’orientació.
* Competència d’autonomia i iniciativa personal. En aquesta competència els alumnes hauran de plantificar una ruta adequada per a realitzar la cursa d’orientació el més ràpid possible i respectant les normes bàsiques de seguretat.

3.
A els alumnes els direm que realitzarem una cursa d’orientació a la natura.Els preguntarem si saben les normes bàsiques i el material necessari per a les prevencions de riscos. Com que la majoria dels alumnes o tots no ho sabran els direm que abans de realitzar la cursa d’orientació hauran de conèixer els materials utilitzats per a la prevenció de riscos. Primer de tot els explicarem els principals factors per a la prevenció de riscos que han de conèixer per a realitzarla cursa d’orientació. Els explicarem que els principals materials o factors a tenir en compte són la utilització d’un mapa, la utilització de la brúixola i els coneixements dels diferents terrenys per on pot transcorre la cursa. Per fer-ho els direm que hauran de fer 3 grups. Una vegada format els grups hauran de buscar informació en els ordinadors de l’escola sobre el tema que els assignarem. Aun grup els direm que busquin tota la informació possible sobre els mapes i la seva interpretació, a un altre els direm que busquin informació sobre les brúixoles i la seva utilització i per a l’últim grup els direm que busquin informació sobre els diferents tipus de relleus i terrenys que es poden trobar en una cursa d’orientació.
Una vegada han trobat tota la informació hauran de exposar iargumentar amb tot el grups de classe la informació que han trobat i hauran de fer un petit debat.
Una vegada han posat en comú tota la informació, els direm que han de fer grups més petits de 3 o 4 persones, els donarem un mapa del lloc on l’últim dia anirem a fer la cursa d’orientació i amb els coneixements que han trobat i discutit hauran de dissenyar i planificar la ruta per la qual passaran.L’últim dia els direm que anirem a fer la cursa d’orientació a la natura, on hauran de posar en pràctica tots els coneixements i seguir la ruta que han planificat ells mateixos.
Organitzarem aquests ABP en 4 sessions. En la primera sessió els alumnes buscaran la informació i la posaran en comú dintre del seu grup. En la segona sessió cada grup haurà d’exposar i debatre amb tot el grup. En la terceraclasse es faran grups reduïts de 3 o 4 persones i els donarem un mapa. Aquests hauran planificar una ruta adequada amb els conceptes apressos en el debat i discussió del dia anterior.
Per últim es farà una classe practica al medi natural, on els alumnes portaran a la pràctica els conceptes apressos fent una cursa d’orientació.
4.
A l’hora de donar informació a els alumnes ho faré de forma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unidad Didáctica
  • Unidad Didactica
  • UNIDAD DIDÁCTICA
  • Unidad didactica
  • Unidad didactica
  • Unidad didáctica
  • Unidad didactica
  • Unidad didactica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS